[PC/PS4/XBOX] PES 2019 討論區(3)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
https://www.konami.com/wepes/mobile/c/information/2019/zh-tw/
PES2019 Mobile會係12月推出,就咁睇好似家用機版既my club玩法
10月1號出beta版,但要美/加 VPN先登記到試玩
其實不嬲有mobile版
K廠好有心機做mobile 版
成本低技術要求低但吸金力最高
哩個真係要fm級數的ai
手機版真係方便好多嘛
有幾何開電視打機...
有J League
雖然冇講家用/PC幾時有
估計係純J league版
日本game攞唔到自己聯賽真係好廢
有j1j2一定多好多人買
可能Extract到出黎當patch咁入落PS4/PC
J League 我來了 吼吼!
買返久保建英同小白返巴塞
想玩中村俊輔
快手啦

winning愈出愈冇節奏感,冇左以前既特色

今集唔係前前後後、ai進攻、一如以往既電腦屈能力,我覺得算係合格,但高波爭奪、防守意識真係遠未合格
到時一定係出另外一個版本要你買多隻齋玩J League
今集「劇本」問題係我覺得近幾集以嚟最嚴重
即係玩家會好明顯感覺到自己隊波忽然變晒on9仔(但當然亦會有對手變on9仔的時候)
綠巴你講的防守意識都同哩個劇本有關係

至於高波爭頂哩點
睇咗命運巴前面貼嗰位高手用super cancel爭頂
真係好有用成日都頂到
Featured player 隻世三勁到
但全pool剩係想要佢
高波爭頂我覺得完全係唔激烈,好多時都唔係鬥跳,而係玩家既人讓電腦頂哂,加埋有時就算有少少爭頂,個波都唔會去到無人地帶,實係追住另一個人,總之隻game係每一球波都有一個目標飛過去,解圍都係一定有條友係未解圍之前就起定步去踢出去果點

另一樣就係電腦好多時爭55波46,37波果陣可以飄過去搶玩家一步傳走個波,好誇張
完全認同第一段 隻game唔夠自由 粒波係同堆球員有掛勾咁
龍門球爭頂高波只要係對方開之前佈越位就通常都頂到,但電腦反擊既高波就仆街,又快我啲人又慢半拍,冇乜機會第二時間埋到去添
一抽世三
我都係
demo同正式版個gameplay係咪有9成似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞