<名偵探柯南> 集中討論區4

1001 回覆
17 Like 3 Dislike
我係前幾日開左一堆link
結果成日番到屋企都太夜
結果到依家仲未睇曬
大家點睇長野縣三人組入紅
高明係scotch呀哥?
師兄有無聽個大陸網絡紅人「麥子」講?
幾扼要,但到最後如果烏丸真係Boss 就真係失望,好多嘢會穿鑿附會。
早入場勁多女仔睇
boss係邊個先會真係有估唔到既feel
沙朗唔錯
基德
睇多次偵探們得鎮魂歌先知原來白馬探係基德扮
唔似喎, 佢本身對新一小蘭好好
講緊vermouth唔係沙朗而係佢個女
沙朗另有其人
所以話vermouth同boss有特別關係
明白, 如果有特別關係嘅話, 呢個機會都會大D
但如果係血緣關係, 佢內心會唔會好矛盾
反而血緣關係會令成件事合理
試恁下如果vermouth同boss無關係既話咁點解vermouth要入組織?
仲要咁憎組織憎到要silver bullet?
所以vermouth同boss有特殊關係仲要有不和呢點嚟睇,沙朗會係合理解答。
和田薰啲音樂
https://youtu.be/_eqVlxjbUpY
配合左幾個人既主題
鰻魚飯
烏丸有出過樣咩
平次今次表錯白嘅話實打鳩佢
我都認同莎朗就算唔係Boss 都係組織重要人員,Vermouth真係佢個女,但Vermouth都曾經易過容扮莎朗出席場合。
Vermouth 心地唔算壞,要數到最壞都係佢想整死宮野志保,佢咁憎志保係因為唔想佢存在係呢個世界去整隻藥出來破壞佢心目中重要嘅嘢,例如係莎朗(佢阿媽)。志保一死,組織就永遠無法實現Vermouth 心底最唔想出現嘅嘢(aptx4869)
所以我認同莎朗係boss/boss近親,咁解釋到好多嘢(boss 寵愛嘅女人但又同gin有一腿)
青山話係烏丸啫,鬼知係邊個烏丸咩,可以係烏丸蓮耶嘅後代都得
兼且我唔覺得朗姆都未開估就開估BOSS出嚟
本堂瑛佑都唔知係伏筆定完咗,又知道新一身份,但又無再出場,又無暗示。如果真係唔會再出現,呢個角色塑造都幾失敗。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞