未婚妻話我計較

515 回覆
1878 Like 37 Dislike
話說今日放假 佢返工 約左同佢食飯
我一坐底 佢話有冇卡叫我比
我話我陪你食,你比啦
佢就惱 話我計較
我同佢講 買樓既錢係我儲 我一蚊都冇問你
平時係我到住呀食呀 全部我比
你做野長過我 連儲起個五萬都借比親戚話買樓
我做兩年野 一年比左屋企做投資
一年既就比哂求婚用 結婚用
銀行得返萬幾
食餐飯100蚊都唔使 話我同佢計較
佢話多謝我 話係我教識佢咩叫計較
我話如果係咁 你放我走 我相信我搵到個更好 我都祝佢搵個到更好

係未我小氣?
我有比你屌架
心情唔好 語氣重咗姐 小事! 都結婚啦 !
我有比你屌架

佢冇咩性慾 其實靠我自己打丁黎解決
嘩屌 係出面食飽咋?
唔係,絕對係佢計較
同你個case好似,我EX又係咁
同佢出左成日街洗左幾舊水,食糖水差廿蚊費事找散張大紙叫佢俾
佢又話我計較

我小9佢話首期、裝修、傢私又係我一個俾哂
出街玩、食飯又係我俾哂
依家叫你出廿蚊都話計較

on撚9

唔飛佢唔係男人

我次次搵佢食飯都嘈 出街都嘈 大家價值觀好似完全唔同。我今日放假 依家自己坐公園飲酒。唔知點行落去
我有比你屌架

佢冇咩性慾 其實靠我自己打丁黎解決
嘩屌 係出面食飽咋?[img]assets/faces/dog/scare.gif[/img]

呢個唔知啦。唉
嫌你窮、飛啦
唔係,絕對係佢計較
同你個case好似,我EX又係咁
同佢出左成日街洗左幾舊水,食糖水差廿蚊費事找散張大紙叫佢俾
佢又話我計較

我小9佢話首期、裝修、傢私又係我一個俾哂
出街玩、食飯又係我俾哂
依家叫你出廿蚊都話計較

on撚9

唔飛佢唔係男人

都唔知可以點 如果佢放手 我都會 但如果佢唔放 我好易心軟
樓主點解咁勁 可以忍佢忍到呢個時候
定係佢覺得就快結婚 所以食硬你?
睇落樓主都幾好條件 分手嘅話 未婚妻應該驚過你

一坐底就叫定你埋單
邊個計較呀
嫌你窮、飛啦

我一個月 收入8萬左右。佢一個月萬五。點都係我嫌佢啦
唔係想買樓同結婚 其實好自在
之前每次嘈完有冇傾翻呀?
唔係諗住結個婚, 個人就會叮一聲完全唔同左呀?
太高估自己同結婚呢個儀式啦
今日唔解決, 唔通第時結左婚先解決會好d咩?

一坐底就叫定你埋單
邊個計較呀

係呀 我未屌鳩佢 一百步笑五十步
佢係個d好冇腦但好固執個d 同道理膽佢講 佢會話我讀書多大學生 佢蠢 更係唔夠講 一去到呢到就惱到唔識講野
其實好難行落去
2個人價值觀唔同會成日嘈
佢唔明真正斤斤計較既人係佢
咩都覺得係你錯

得2個方法
1. 飛左佢,做返個男人
2. 叫佢唔好返工,你養埋佢

但係地你心入面有條刺,唔知可以行到幾遠
只係佢既心態係你既錢唔係錢
佢既錢就係錢
你鍾意啦,最緊要散咗唔好後悔就得
飛撚左佢啦

我次次搵佢食飯都嘈 出街都嘈 大家價值觀好似完全唔同。我今日放假 依家自己坐公園飲酒。唔知點行落去
之前每次嘈完有冇傾翻呀?

未過幾日當冇事。呢個情況已經幾年 有幾次分左手 我未識左第二個 但唔知係未大細個定咩。個個都係玩玩下個d. 心諗一齊都係戴帽
呢D唔係叫小氣, 呢D叫霸氣
我都係因為條廢ex 斤斤計較而飛撚左佢
我返學無野做,同佢出去食飯又要人aa制,又或者請完人食飯但事後黑口黑面,前排話要結婚擺酒但話自己個邊無人要請,要擺你自己出錢,好難想像同依條廢𨶙結左婚會有咩生活,依d廢𨶙自己孤獨一世就岩,唔好害人

分手啦,拍拖但求開心,日日咁落去邊行得長
月入80K屌咩女唔得呀 你女朋友有寶?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞