IT界討論區(39) T巴返黎未呀

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我間野就無咁閪,但係唔加你好多人工咁
安安穩穩算撚數,搵到閪工做得唔開心又係搵黎攪
搵工都係撞手神
份工係仆街既,做幾日已經feel到伏味
LESS will be an advantage
不過暗示你唔好開高人工了
Less salary will be an advantage
見工我一定問年紀分佈。
通常都係寫呢句,Fresh graduate will also be welcomed
如果有公司係寫呢句,通常都係價低者得
我又無咁問,反而會問工作大概係點,
多唔多OT(呢個問黎有D廢,佢可以呃尻你)
年紀呢加野,當然愈大愈難夾,因為愈多老seafood
不過後生唔一定好夾
真為呢行真係好多傳奇人物
如果太多fg同上層, 中間冇哂,呢間一定係伏
IT鬼?
鬼佬多份工一般無咁閪,
比我感覺
LESS唔係 CSS d fd泥咩
咁當然,
除時因為高人工炒撚左換個個平價FG
我諗less 真係一種language 但真係無聽過
無理由咁玩野寫到小經驗反而係優勢
IT language 真係多撚到核爆
幾日走邊有人理
我玩上網d open source platform 有見過 .less
基本上就係包裝過嘅css 睇落比css寫少d野
有無蜜唔蜜月我真係唔理.講真無咩問題,
有料好快真係pick 到
反而人事,其實睇第一日就知
唔好講第一日請食飯先.
食飯都唔撚會主動搵你.
結果,當然上事.同事勁閪
(做撚左無幾有有好路數走左)
IT真係超撚多language 超撚伏
之後一好用,又話用less.咁你就要學less
之後無幾耐less 發覺唔撚得.有種可能叫les出現
到時又要學新野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞