有冇人用Coursera上堂?

24 回覆
0 Like 0 Dislike
想問下各位巴打絲打,

1) 第1周可唔可以提前睇第2周第3周既片同功課?

2) 讀完對增強履歷有冇作用?

3) 有冇人一路返工一路讀coursera? 最多試過同時讀幾多個course? 有冇覺得太chur?

Thanks!
1) 可以
2) 唔知
3) chur唔chur你自己決定架啫 你唔一定要跟佢個schedule架嘛 你唔得閒嘅咪幾果禮拜先睇一堂video囉 除非你想拎佢張cert要準時交功課
唔該哂巴打
始終鐘意有notes ,睇字多啲
好難有時間睇學術video
攞咗九張 Verified Certificates。
1:
攞咗九張 Verified Certificates。
1: 可以
2:證書嚟講暫時無乜人睇,但學到嘢係自己嘅
3: 我通常每次一個 course
勁呀巴打
唔該巴打
順便問吓,verified certificate 可唔可以set個course 名做英文?宜家用殘體好撚柒
如果個課程係英文就應該係英文名,中文就中文名,應該唔可以改呀~
屌那星,我之前有一張cert無程程個course title由英文轉咗做殘體
係咪比左月費就可以狂拎cert
EdX
FutureLearn
audit唔洗錢,不過冇cert同冇得做佢d graded exercises
同埋你呢個係specialization, 包含一set有關係既courses, 讀晒堆coursers會earn specialization寫住個title (但要錢), 想audit就續個course禁入去audit
audit唔洗錢,不過冇cert同冇得做佢d graded exercises
同埋你呢個係specialization, 包含一set有關係既courses,
讀晒堆courses會earn specialization寫住個title (但要錢),
想audit就續個course禁入去audit
Set中文好容易變殘體
通常你set左繁體中文,冇繁就比殘體你
所以最好set返係英文
都要你pass先得ga
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞