【美食博覽2018】龍蝦姐重出江湖!用1元贏26盒鮑魚 求網民放過

102 回覆
501 Like 7 Dislike
https://www.hk01.com/article/223425

美食博覽2018今日(16日)開鑼,不少市民一早前來排隊。排頭位人士早於周二(14日)上午前來,以「1蚊皇鮑車」為目標,期望買得「盤滿缽滿」。美食博覽常客「龍蝦姐」今年再度登場,並以1元贏得26盒鮑魚禮盒,歡喜背後她向記者大吐苦水,希望網民能夠放過她:「我真係畀你哋害得好慘!」贏得鮑魚的她,原本跟隊員一同望着記者拍照,但擔心被人認出,左閃右避。

2014年冬日美食節玩夾龍蝦遊戲時,一句「你個嘢壞咗呀」,被網民認識並傳頌至今的「龍蝦姐」,今年再度重出江湖。今年她轉玩搶鮑魚,為在美食博覽搶購心頭好,「龍蝦姐」在會展場外排隊等候二日,最終成功跟4名隊友贏得1元26盒鮑魚。

當「龍蝦姐」得知獲勝後,一度歡喜得開懷大笑,惟發現被傳媒認出後,態度突變,更大吐苦水,希望網民能夠放過她:「我真係畀你哋害得好慘!」大合照後,她一度走到遠處,著職員為她包妥禮盒,並在購入其他海味產品後,悄悄離開,可惜由於戰利品太重,未能拖走,最後由記者協助再度組裝,才能離去。
你個嘢壞咗呀
鞭到2046
佢好似上年都講過同一句野

Btw 美食獵人
你個野壞左
佢好似上年都講過同一句野

Btw 美食獵人

講到咁慘都繼續貪小便宜
典型港豬性格
未入個Post已經有聲
你個野壞咗啊
可惜由於戰利品太重,未能拖走,最後由記者協助再度組裝,才能離去。

呢句個畫面好好笑
應間入場睇下佢喺唔喺度
香港d商家咁閪都係多謝呢班人
攪亂哂個場之後大家唔駛玩
今次個野冇壞
食屎陳師奶
我老母係咁我真係揾窿捐
写真が無いと何とも言えん
你盒鮑魚壞左呀
以加根本就係人紅左,安記搵佢返黎做宣傳
最後由記者協助再度組裝,才能離去

乜而家D記者咁好人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞