【大灣區】稱中央「只許成功」 劉兆佳:林鄭列席領導小組增港話語權

42 回覆
41 Like 0 Dislike
要成為「千萬富翁」最有效的方法離不開做生意和投資炒賣 (不計父幹),但前提是需要一大筆資金(當然亦需要有商業頭腦和眼光)。三個月前,我在網上討論區發現了一個發達大計 - 「1040 陽光工程」。這個項目據稱是國家的重點工程,並得到政府暗地裡支持,早在2007年已在武漢、合肥、貴陽等地方「搵食」。經過十年的發展,這個陽光工程更「侵埋」香港人玩,可能想化解中港矛盾,有錢齊齊賺。

http://lifestyle.fanpiece.com/instantnoodlepsychology/80%E5%BE%8C%E5%BF%85%E7%9C%8B-%E4%B8%80%E7%94%9F%E4%BA%BA%E4%B8%80%E6%AC%A1%E6%97%A2%E7%99%BC%E9%81%94%E6%A9%9F%E6%9C%83-1040%E9%99%BD%E5%85%89%E5%B7%A5%E7%A8%8B-%E4%B8%8A-c1293773.html

擔心香港產業過窄?你中興比人玩先借香港個名搞所謂創科

連賭場都唔比香港搞,會擔心香港,真係人唔笑狗都吠
咁又咁講,想做公務員唔代表支持大灣區既
不過我支持將啲政府機構搬哂去大灣區
最好特首呀乜乜官員全部都搬哂上去住
警校乜乜乜都搬哂佢
有野返香港? 搭高鐵咪得
支持個啲就搬過去住同做嘢
唔支持就香港住
大家都開心
亞投行
前海

「只許成功、不許失敗」,侵侵表示又有野玩
有產業都係MADE IN CHINA, 畀全球制裁, 為左13億人所謂生意而無左全球47億人口既市場
唔成功都唔得啦
唔吸走香港個外匯儲備, 點頂到侵侵呀
應該係同化既其中一步黎....
根本唔會成功
大把野點傾都傾唔埋
地契,關係法,拆關口
所以咪要借香港名義讓大陸公司走出去囉
成班官 警察搬去住
日日做高鐵返工就ok
仲丁大灣區
咁失敗咗林鄭洗唔洗問責?
斬件上都要通知侵侵

你成個香港俾大灣區食左

香港關係法一定要改/廢除
而香港的現代化和國際聯繫可從中發揮積極角色

黐金糠 吔屎啦支共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞