點解日本人鐘意改bride 香港人改recaro

12 回覆
1 Like 3 Dislike
好多日本人如果要改seat位 多數都係改bride low max系列
香港反而好多改recaro rsg tsg果類

但我個人又覺得bride適合亞洲人體形多d
所以奇怪

前提 係講緊兩者大家用既都係真野
因為bride喺香港好多假野
recaro質料靚,保值
recaro本身貴2-3千左右 二手賣得貴d正常
香港有冇賣seat位既專門店?
代理就有 但店就應該無
除左spcaro
bride 日本牌子,本土用番自己野好合理je...
鐘意咩款咪裝咩款
唔覺香港人特別鐘意recaro
大把 ek 裝bride
前提係真野 雖然我識唔曬所有渣EK既朋友
但我識既大部份一係落ek/dc2 希望似d type r
如果打皮小小 都係會換rsg tsg
無幾多換真b
一係落ek9 dc2果對sr3
如果純粹討論改裝落街車既桶椅, 唔係落場用既全幅無得摺果D

我覺得recaro 用料係靚D, 貴少少, 全新貴3K左右, 2手都貴2-3K

但係Bride係包好多, 兩邊脾位, 背位都挺D硬D, 就算摺椅好似lowmax果D, 都包過Recaro, 不過上落車就辛苦D

Recaro純粹係賣個樣, 同埋少少包既感覺比你打飛機, 所以香港多D人用
真係要包Bride會好好多
有得摺既recaro真係完全唔包
除左sr3 4
sr7係勁闊 可能我瘦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞