召集所有紋身愛好者(7) 呢個先岩

1001 回覆
16 Like 10 Dislike
其實我都係當一本年記咁 果一年有咩特別深刻既就記低佢
有意義既紋身
無仔女啦 生左佢地出黎 無錢紋身 不了
係啊 黎黎去去都係同屋企人老婆既事黎
起底功能 完
起左d咩
個擺位同style 同我上去傾既時候完全唔同,不過效果比我想像中好
有時我見啲圖幾靚
但係見呢度啲巴打話唔掂
所以先咁問
想問大家紋完如果想touch up 理論上我使唔使再俾錢?
我第二個紋身一個月後 fully healed up完 有啲位我唔滿意 send咗圖俾紋身師睇 佢建議我過多一個月先
而家距離個紋身已經一個半月 幾肯定自己想touch up 想上嚟問下大家當時touch up使唔使磅水
新人留名

手肘位紋咗線條,最近成日趴喺到打機,用兩邊手肘頂住張床咁,見到佢好似甩甩哋線 傷心咗,係咪只可以睇住佢逝去? 有冇巴絲去補過色?

好鍾意依幅圖 想紋起手肘到 有無咩師傅可以介紹下
想問半面佛半面魔落手臂,但紋完應該大把說話聽,自己又經常去東南亞佛教國家工作
唔洗 除非太多嘢搞 更何況你紋得都唔會話唔滿意
線條係好難keep!啱啱紋完盡量少啲郁
Lotus_Tattoohk
半永久紋身有冇得諗
手肘位真係好難keep, 紋咗一個月多啲....希望佢唔好甩
補色吧 唔洗錢
聽講,會半永久即係啲墨水停留喺唔啱嘅皮膚層,加上幼線,令到圖案會慢慢被代謝吸收

紋身師多數都幾鄙視呢樣嘢,因為紋身係一世嘅事
謝謝
唔該巴打 萬一佢想收我錢 我應該點應對
基本上唔係大改造無可能會收錢 你都係驚改少少都會收錢 改前問清楚
thanks 唔會大改 係有啲detail位想佢補返靚
聽日終於到我,其實唔係第一個,不過隔咗20幾年再紋,真係有D緊張 不過應該最煩係因為個位遮唔到,應該一返屋企就比人鬧到PK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞