THE IDOLM@STER /STARLIGHT STAGE [4]勇者蘭子的冒險:被狙擊的蘿莉控們

992 回覆
1 Like 0 Dislike
Q:係咪一定要SSR開局? 有咩SR係勁?
A:依隻係一隻節奏音樂打丁GAME,簡你最鍾意果個人開局就岩啦

Q:重複左既SR、SSR有咩用?
A:自食會加STAR RANK,會增加掉寶率,1RANK好似只加0.1%,即係無乜向左走向右走野用,建議KEEP住先
另外有SUPPORT MEMBER系統,即係除左場上5個人之外,系統會自動執最高分果十隻入隊,可以升黎做SUP谷分

Q:N卡R卡又有咩用? 係咪可以食晒佢?
A:建議每個IDOL最少留返一張卡可以睇MV果陣入隊丁,另外每張卡特訓後都有一個故事, 睇完之後有石拎,如果夠卡位每張都留一張特訓完先食

Q:トレチケタイム係咩黎?
A:TRAINING TICKET TIME,簡單D講即係打肥,每日有3段時間會特別易出肥料卡(TRAINER),跟你個GROUP每人唔同

Q:點樣開新歌?
A:解STORY、去音樂機買、升RANK、升PRP、解PUZZLE、買碟

Q:PUZZLE係咩黎?
A:HOME左下第2頁個九宮格任務,暫時都係D基本操作就解到

Q:PRP又咩黎?
A:每首歌都會根據成績有個PRP分數,會根據上位10首歌既總分比獎勵

Q:打極都唔順手有咩SETTING可以較?
A:LIVE SETTING可以改TIMING,另外每首歌既都可以設定譜速,
選完隊友入關前右上會有個SETTING掣,可以試下加快減慢配合返自己既節奏
基本設定PRO5,MASTER6

Q:特訓材料點有?
A:打歌,鞋同衫全部歌都有,飾品就要打返對應屬性既歌,暫時D材料係任何難度都會出, 過唔到MASTER都無問題,另外ROOM有得升禮物箱會定期收到材料

Q:邊個最公廁?
A : 高登巴打澀谷凜

Q:點樣先抽到SSR?
A : 根本就抽唔能到
承繼之前個post,大家覺得姓澀谷好定姓島村好

邊個係老婆先

邊個係老婆先

島村係老婆派
新po留名
留名
留名

邊個係老婆先

島村係老婆派

有d後悔淨係買咗體育服版凛figma ,應該買埋制服版擺兩對出來
我之前訂嘅C91 卯凛本應該就到貨

邊個係老婆先

島村係老婆派

有d後悔淨係買咗體育服版凛figma ,應該買埋制服版擺兩對出來

我同你掉轉,無體育服版得最完祖(非anime ver)個隻figma

你買個本的作者是?
新po留名
新post 點可以唔留名
返緊屋企 返到又繼續爆肝 (升lvl )
しぶむら👌🏿💪🏿
しぶむら👌🏿💪🏿

衝光星15?
新出第三彈bana passport

笨大逼我換卡

衝光星15?

無知一問 咩黎

衝光星15?

無知一問 咩黎

你應該見到左上有粒粉紅星15
星(スターランク) 越高掉寶率、獲得マニー同fan數就越高
透過スターレッスン食相同咭升

今次活動的兩張SR伊集院同光都可以爆肝衝到星15

衝光星15?

無知一問 咩黎

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/01/12/192538_1eca0fd52ceecef262f9c9f3d3c1de40.jpg[img]

俾你講一講就想衝呢個
Btw 原本想講衝自身lvl 解主線

島村係老婆派

我同你掉轉,無體育服版得最完祖(非anime ver)個隻figma

你買個本的作者是?

元祖版喺信和見到賣7舊
搵下邊度仲有動畫制服版先
凪空りく
喺300睇漢化本識
仲買咗哀れなウサギ同くるみるみ嘅ナナ&みく本

無知一問 咩黎

[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/01/12/192538_1eca0fd52ceecef262f9c9f3d3c1de40.jpg[img][/url]

俾你講一講就想衝呢個

嗱嗱聲衝到lv 50就可以開放全部歌,gogogo

如果你決定衝今次活動,注意:
經2ch有志之士統計過
星15的center的前提下
下位SR(今次係伊集院)係3%
上位SR(今次係光)係1.5%
所以你要衝的話
記得搵一張高星既(可以用N/R或用今次的伊集院隨打隨升)做center(星只係睇center girl)

你買個本的作者是?

元祖版喺信和見到賣7舊
搵下邊度仲有動畫制服版先
凪空りく
喺300睇漢化本識
仲買咗哀れなウサギ同くるみるみ嘅ナナ&みく本

元祖版因爲用舊關節強烈不建議
動畫版見過旺角某熊貓樓上鋪有

謝謝情報,等我又留意下先

無知一問 咩黎

[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/01/12/192538_1eca0fd52ceecef262f9c9f3d3c1de40.jpg[img][/url]

俾你講一講就想衝呢個

經2ch有志之士統計過
所以你要衝的話
記得搵一張高星既(可以用N/R或用今次的伊集院隨打隨升)做center(星只係睇center girl)

D星呃人,運氣先係王道
15星行頭打drop率UP既色既歌3行體一張卡都唔見

俾你講一講就想衝呢個

經2ch有志之士統計過
所以你要衝的話

D星呃人,運氣先係王道
15星行頭打drop率UP既色既歌3行體一張卡都唔見

ちひろ式回應:你的試行回數唔夠

我個人好認同你運氣先係最重要
高登都講過

用SSR 打仲易跌過15星SR
我就是成功的例子..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞