(投票) 恆生管理學院 VS 公開大學 應該點揀好?

31 回覆
75 Like 28 Dislike
有呢2間offer
恆生管理學院: 錢6萬(扣左3萬) 學費較貴 但開通相對方便 本人讀商科可能好D

公開大學: 學費較平 但等巴士好耐 易入難出 可能難到迫你retake 沒左summer 但勝在係大學名

前途: 唔知 救巴打指點小弟

本人讀BBA finance

: 恆生管理學院

: 公開大學

其實仲有polyu speed(速大)收左 有沒巴打比D好意見 唔知點揀好
點解finance要入恆管? 係唔係有好professor
勝在大學名<-講得出呢句 其實你讀乜都一樣 加油
唔洗諗一定恆大
入完有得pound of my school其他u想pound都冇
讀緊hku好想trans含大
兩間都係垃圾
正所謂 他朝君體也相同
無所謂啦因為一樣咁垃圾
恆大唔係大?
咩唔係大 有名你叫hang seng management university(HSMU)
non jupas deadline未過唔驚不過要報就快隨時冇位
bba就痕院啦
多謝巴打 即刻報好驚d位比其他dse尖子搶嗮
retake
恒管professor好有heart同佢地會係出面搵好多intern同grad job俾啲學生
認真 巴打你讀asso咪仲好 後門入八大甚至三大
year 3= = 已讀完asso 2年
東亞第一學府
想通了,即將要和社會接軌,
就職後要拼盡全力 賺錢,拿取權力。
會首先經 香港公開大學BBA(C&G) FT. 進場,先拿Degree。
然後一邊工作一邊拿Master,以最快速度上位。
成功KO第一捅金後,我才能繼續實現夢想,理想。
(搞樂團,養孩子,父母,去幫有需要的人)
4年 Business Law, 將來就可以用法律監管公司各個部門。
又要負責幫公司和 港交所,稅務局聯繫。
更加可以有能力為公司制定未來政策。
表現好的話可以入董事會。
簡直是公司主力核心。
我迫不及待好想玩玩了。
樓豬讀完asso唔夠人爭呀
re asso囉
無了解清楚
一定係恒大
恒大名臭
Ou好啲
鯨魚冇Hall 冇U life
不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞