拉麵愛好者集中交流區(5)

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
灣仔好出名一虎拉麵,幾年前叫神虎拉麵但轉左手改左名叫一虎
大約半年前,有人拎返神虎個名,0係灣仔開拉麵鋪,味道完全兩回事,0係度已經見到有巴打中左招
即而家神虎係留嘢

係,入面有個肥佬講晒日文扮日本人,其他阿姐有強國口音
神虎幾正wo
神虎同座銀係同一老細
有曬website地址都有假

依家神虎我唔知佢真定假啦
但肯定既係依家既神虎唔係以前果間神虎
唔明點樣”有巴打中招”
又話人流野

我話巴打中招係指佢地仲以為果間係以前既神虎
灣仔好出名一虎拉麵,幾年前叫神虎拉麵但轉左手改左名叫一虎
大約半年前,有人拎返神虎個名,0係灣仔開拉麵鋪,味道完全兩回事,0係度已經見到有巴打中左招
即而家神虎係留嘢

係,入面有個肥佬講晒日文扮日本人,其他阿姐有強國口音
神虎幾正wo
神虎同座銀係同一老細

堅嘢果陣未食過,而家留嘢又唔算太差,以前所謂堅嘢好食過而家?

肯肯定好食過依家呢間
鍾意食拉麵但唔係食家
性價比最高係咪深水埗黑岩?
赤橋不了
笑撚咗 講日文扮日本人個肥佬咪呢個肥佬囉
https://hk.appledaily.com/10829392/realtime/article/20150108/53309338
2015年喺舊神虎扮緊日本人嗰個肥佬呀
神虎呢個如果係扮都扮得幾似。
一燈果個以前係恆豐地庫做果個都係扮日本人,整得好食洗撚扮咩
咁可能係每人口味唔同 我又覺得個湯可以飲晒都唔覺膩

分享下, 福岡中州一幸舍分店.
黑龍個牛筋有冇伏
無,好撚正
神虎幾正wo
神虎同座銀係同一老細

堅嘢果陣未食過,而家留嘢又唔算太差,以前所謂堅嘢好食過而家?

肯肯定好食過依家呢間
https://hk.appledaily.com/10829392/realtime/article/20150108/53309338

唔扮下日本人點呃到咁撚多傻閪幫佢講野
我都覺得好食
係咪行家想唱衰人
其實好食就得啦使乜理邊個啫
又要諗時間去港島食 好掛住舊肉呀

肯肯定好食過依家呢間

https://hk.lifestyle.appledaily.com/nextplus/magazine/article/20140403/2_17229055/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E9%A3%9B%E9%81%8E%E4%BE%86-%E5%A4%A7%E9%98%AA%E8%B6%85%E6%BF%83%E8%B1%AC%E9%AA%A8%E6%B9%AF-
咁你解釋點解以前嗰間神虎會由開店就俾呢條扮日本人嘅肥佬走入去個廚房未啫
係咪行家想唱衰人

緊係行家啦,你咁撚醒

肯肯定好食過依家呢間

https://hk.lifestyle.appledaily.com/nextplus/magazine/article/20140403/2_17229055/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E9%A3%9B%E9%81%8E%E4%BE%86-%E5%A4%A7%E9%98%AA%E8%B6%85%E6%BF%83%E8%B1%AC%E9%AA%A8%E6%B9%AF-
咁你解釋點解以前嗰間神虎會由開店就俾呢條扮日本人嘅肥佬走入去個廚房未啫

我去食麵,我點撚知間鋪咁撚多野
我淨係知依家神虎唔係以前果間神虎
個肥佬對住我講日文,寧轉身就同人講中文,係咁撚多者。
間鋪好似你有份咁,咁撚緊張
笑撚左
食個麵都俾人批鬥
去台灣一燈食都唔洗咁貴
遲下去食豚骨一燈同夢想一燈
個魚介湯底都叫做唔錯嘅,不過真係冇特色(除咗特別貴),鹽味嗰個都做好少少食到魚味,醬油味嗰個真係唔掂,有啲食日本公仔麵feel, 塊叉燒定雞肉同蛋都唔入味既,見佢個餐牌得兩三種款,以為做都好精,點知⋯⋯⋯

我哋果晚去其實都坐唔滿,冇人排,$150,咁嘅水準,過到年,當佢贏

新假期影果幅相都求求期期到,好似無心做
坐低嗌咗先睇post... 好普通,麵唔好食,湯OK

食隔離黑龍或者真武啦屌
放假兩日

個po咁靜既 冇手足試左新野?

鐘意重口味既朋友可以黎試下 蛋配料一般,但個湯同叉燒真係唔錯,叉燒夠嫩,個湯頭好濃厚 岩晒重口味人士。
清湯仲正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞