(認真post) 女朋友因為我ex幫我打過飛機而想分手

93 回覆
1 Like 15 Dislike
女人真係麻撚煩,
邊個人冇過去,
過咗去嘅你接受唔到就分手,
冇咗過去嘅人生根本就唔完整,
計較咁多做乜, 宜家講緊同另一半,
唔係周街濫交喎
分手啦,唔好搞大佢啦
...
分手啦,打飛機都唔比
每個人都有過去架啦,咁自私都有
叫佢下一個男朋友去小學一年級搵
咪分手咯

叫她出去搵過個a0/去產房搵

然後補返句你依家同過我一齊唔再係a0唔再係處,希望你下個a0男朋友唔會介意

幼稚

咁會唔會令佢覺得我係講悔氣說話激鳩佢

佢話最好就係有個平衡既心理
佢A1非處應該會接受到個A1非處男

唉但我依家唔係多佢好多
點先可以令佢無咁介意我既過去

佢後尾又話本身我比人打過飛機唔緊要
係我令佢誤會我完全乾淨
得到個反差令佢困擾

同女朋友有性生活都叫唔乾淨?
打過飛機已經叫唔乾淨咁依家你地兩個搞完佢咪仲污穢
可以咁講 佢只係我既過去 而你係我既現在同將來 我唔想你介意我既過去雖然我唔可以改變你既想法,但我想我既將來只有你

巴打,如果你真係愛你女朋友 就真心d哄下佢啦,女仔係鍾意胡思亂想嫁啦
女人真係麻撚煩,
邊個人冇過去,
過咗去嘅你接受唔到就分手,
冇咗過去嘅人生根本就唔完整,
計較咁多做乜, 宜家講緊同另一半,
唔係周街濫交喎

初初我都咁諗
諗住佢如果接受唔到咪算

愈行得耐 愈放唔低
依家剩係想揾方法去處理好佢既諗法
想保持段關係
分手啦,唔好搞大佢啦

唔分手有乜好計
分手啦,打飛機都唔比
每個人都有過去架啦,咁自私都有

佢A0 要求高d都合理既
叫佢下一個男朋友去小學一年級搵

的確 廿幾既仔 正正常常都拍過幾次拖扑過幾條女 但我無理由咁同佢講

咁會唔會令佢覺得我係講悔氣說話激鳩佢

佢話最好就係有個平衡既心理
佢A1非處應該會接受到個A1非處男

唉但我依家唔係多佢好多
點先可以令佢無咁介意我既過去

佢後尾又話本身我比人打過飛機唔緊要
係我令佢誤會我完全乾淨
得到個反差令佢困擾

同女朋友有性生活都叫唔乾淨?
打過飛機已經叫唔乾淨咁依家你地兩個搞完佢咪仲污穢

佢的確覺得我唔乾淨
重要係比個低質女(我ex)掂過我碌鳩
可以咁講 佢只係我既過去 而你係我既現在同將來 我唔想你介意我既過去雖然我唔可以改變你既想法,但我想我既將來只有你

巴打,如果你真係愛你女朋友 就真心d哄下佢啦,女仔係鍾意胡思亂想嫁啦

說話講過好多次
依家諗緊用第二個手法 (可能寫野) 去表達我呢種諗法

我會諗下有咩方法
當係真心。默默地比過來人經驗你。
同我現任好似 識佢時佢地分咗手 佢又係毒撚 問過佢佢避開冇答 我重幫佢追佢ex (果時fd 底未鐘意佢 自己又有鐘意對象)

當時中六嘅我點會諗到佢地已經發展到果到 (直頭扑埋 個女重要係老江湖)

最後同成一齊咗 ,一齊之後三日我心血來潮再問佢 原來 ⋯ ⋯
果時我知道立即冇應佢潛咗水,同朋友講個個叫我飛佢話佢唔值。(中學時好多人追 多到 ⋯ 總之好多)

之後我日日發惡夢 夢到佢地扑野嘅情景 佢好享受嘅樣 我直頭想死 覺得被背叛 重要我 男朋友 男朋友ex 同班
我男朋友個ex重要鐘意咗個好鐘意我嘅男仔 日鳩日係到單單打打我 (我係果啲唔出聲唔想嘈但好多朋友幫嘅人)

成個中六直頭想死 覺得自己係男朋友個ex面前係笑話 一路忍住冇分手但日日都西男朋友面 一齊番學雙耳聽歌路理我男朋友(其實果時都唔知點解唔分手 明明平時我好狠心分手嘅人) 就咁拖咗一兩年 , 間唔中諗起都心痛到呼吸唔到咁 重因爲咁而登登激男朋友 佢咩都受哂冇反口反抗 到我發癲一年半到 開始冇咁心痛 先開始認真咁拍拖 到呢家都已經一齊咁六年了。

要捱得過有兩個重點
一 愛佢體諒佢 (正如我所講 果種痛一世都忘記唔到 即使六年後嘅今日我諗起都會痛 不過好快recover 因為係佢騙咗佢 唔提唔代表冇騙嘅成分 對A0嘅女仔嚟講)
二 默默守護佢 等佢比你感動 加油喇
當係真心。默默地比過來人經驗你。
同我現任好似 識佢時佢地分咗手 佢又係毒撚 問過佢佢避開冇答 我重幫佢追佢ex (果時fd 底未鐘意佢 自己又有鐘意對象)

當時中六嘅我點會諗到佢地已經發展到果到 (直頭扑埋 個女重要係老江湖)

最後同成一齊咗 ,一齊之後三日我心血來潮再問佢 原來 ⋯ ⋯
果時我知道立即冇應佢潛咗水,同朋友講個個叫我飛佢話佢唔值。(中學時好多人追 多到 ⋯ 總之好多)

之後我日日發惡夢 夢到佢地扑野嘅情景 佢好享受嘅樣 我直頭想死 覺得被背叛 重要我 男朋友 男朋友ex 同班
我男朋友個ex重要鐘意咗個好鐘意我嘅男仔 日鳩日係到單單打打我 (我係果啲唔出聲唔想嘈但好多朋友幫嘅人)

成個中六直頭想死 覺得自己係男朋友個ex面前係笑話 一路忍住冇分手但日日都西男朋友面 一齊番學雙耳聽歌路理我男朋友(其實果時都唔知點解唔分手 明明平時我好狠心分手嘅人) 就咁拖咗一兩年 , 間唔中諗起都心痛到呼吸唔到咁 重因爲咁而登登激男朋友 佢咩都受哂冇反口反抗 到我發癲一年半到 開始冇咁心痛 先開始認真咁拍拖 到呢家都已經一齊咁六年了。

要捱得過有兩個重點
一 愛佢體諒佢 (正如我所講 果種痛一世都忘記唔到 即使六年後嘅今日我諗起都會痛 不過好快recover 因為係佢騙咗佢 唔提唔代表冇騙嘅成分 對A0嘅女仔嚟講)
二 默默守護佢 等佢比你感動 加油喇

絲打好波

我都試過幾次比佢特燈激
例如突燈對我差 講悔氣說話咁
更多時係佢唔出聲自己難受

我受哂無還口 但事後講翻佢令我有辛苦
佢就少左激我了

但依家會不時靜左唔開心 令我唔知點做

你男朋友都好愛你,捱左年半先等到一個完整既你

我依家都係盡力去體諒緊佢,佢有咩唔開心我盡力幫佢分擔,雖然有時都會有啲沮喪

你男朋友捱左年半
其實條女只係覺得同樓主條ex比,佢無咁親密咋
帶上床中出,此post已完
因為在佢嘅角度 覺得你騙咗佢
覺得(做愛)好偉大 應該大家都係第一次最美好
但邊有咁多完美童話。我用咗成年幾先見到我男朋友嘅好 現在提起都心痛但我會同佢講叫佢比我咬一口發洩下就冇事 (當係打情罵俏一種喇 好細力

如果真係愛佢 就試下係佢角度諗下 試下體諒佢 主動溝通 唔係叫你(死忍 )
唔好死忍 唔好死忍 唔好死忍 好重要所以講三次
而係溝通溝通再溝通 佢唔講就你講哂你嘅感受 比佢了解你 佢愛你先會心痛啫 唔愛你理得你 愈愛愈痛呀 同埋會ff好多野 , 你陪佢多啲 最好清紀錄 唔好比佢發現你同ex嘅對話whatsapp 等 (一見到一定又一場腥風血雨)
你男朋友捱左年半

係 所以呢幾年我用我最多嘅愛佢愛佢 個個都等我地結婚 重點 我唔港女唔大洗 最近佢畢業 返工唔夠錢用我直頭煮飯比佢帶 ⋯ ⋯ 因爲我重未搵到工 今年fg 講返樓主先 。唔想 騎劫 樓主想知多啲女仔會亂諗咩嘅可以再問問我 我都想有情人可以開花
你男朋友捱左年半

係 所以呢幾年我用我最多嘅愛佢愛佢 個個都等我地結婚 重點 我唔港女唔大洗 最近佢畢業 返工唔夠錢用我直頭煮飯比佢帶 ⋯ ⋯ 因爲我重未搵到工 今年fg 講返樓主先 。唔想 騎劫 樓主想知多啲女仔會亂諗咩嘅可以再問問我 我都想有情人可以開花

老老實實,我想搭單問一問,我條女因為我前年10周年無驚喜無表示,同半年前我誤會左佢講既野無註冊到,而家佢係咁鬧情緒,唔想見我,又成日喊,又話唔嬲我呀,而家又唔想註冊呀,依個情況以你黎睇會持續幾耐?
你男朋友捱左年半

老老實實,我想搭單問一問,我條女因為我前年10周年無驚喜無表示,同半年前我誤會左佢講既野無註冊到,而家佢係咁鬧情緒,唔想見我,又成日喊,又話唔嬲我呀,而家又唔想註冊呀,依個情況以你黎睇會持續幾耐?

去到十周年 ,我都未經歷過
就咁睇 , 誤會都唔係一日半日嘅事 ,要結婚前題係有信任 , 如果佢唔信你或對你冇信心 你咪比信心佢囉 (咁好輕鬆 好快就冇事)但如果係心淡 咁就煩啲 因為長跑好多時都會冇刺激感 你試下比啲驚喜佢 (要佢真係鐘意嘅 唔係嘅話要係突顯出你唔了解佢唔細心嘅缺點)
我知一定有人話女人煩 叫雞好過
但搵到一個全心全意愛你嘅女人真係好難得 加油
重點係唔好勉強自己 真係想做完做 死忍冇用 到最後你都會心淡 如果女仔都有問題 試下大家攞個心出嚟傾下 缺點什麼的 試下改下囉 (both 唔係單向 感覺係雙向)如果做咁多野個女仔都冇心動 咁你就要諗下佢值唔值你投資落去了。 我係絲唔代表我會幫哂女仔 , 感情係雙方嘅。

最後 如果都捱咗咁多年 應該係發下脾氣啫 比啲心意 應該好快冇事
什麼唔嬲你一定係假
(我唔嬲你我係心淡咋 )我發癲講唔小
潛台詞 做啲野表示你嘅愛喇 抱住我又好咩都好 唔好成舊木咁

要睇人。唔係個個受呢套 你唔好狗沖去做最後搞到你女朋友真心嬲 諗下佢鐘意咩 小手工 愛心卡 我好受呢套 但你女朋友受咩就等你知
其實條女只係覺得同樓主條ex比,佢無咁親密咋
帶上床中出,此post已完

咁簡單就好
因為在佢嘅角度 覺得你騙咗佢
覺得(做愛)好偉大 應該大家都係第一次最美好
但邊有咁多完美童話。我用咗成年幾先見到我男朋友嘅好 現在提起都心痛但我會同佢講叫佢比我咬一口發洩下就冇事 (當係打情罵俏一種喇 好細力

如果真係愛佢 就試下係佢角度諗下 試下體諒佢 主動溝通 唔係叫你(死忍 )
唔好死忍 唔好死忍 唔好死忍 好重要所以講三次
而係溝通溝通再溝通 佢唔講就你講哂你嘅感受 比佢了解你 佢愛你先會心痛啫 唔愛你理得你 愈愛愈痛呀 同埋會ff好多野 , 你陪佢多啲 最好清紀錄 唔好比佢發現你同ex嘅對話whatsapp 等 (一見到一定又一場腥風血雨)

的確大家都係第一次做
只係做之前我多佢一樣性經驗 令佢覺得佢無辦法完全佔有我
佢成日話唔開心時搵辦法諗起我既好就得 我諗呢樣佢同你諗法相似
依家講起以前相關既事 佢都會立即靜左 我完全唔知點做

我明白佢會好唔開心 所以我盡力體諒緊佢 成日叫佢有咩唔開心要講出來
但我又唔敢主動溝通 因為試過幾次 一講反而打左佢入負面情緒

紀錄我已經盡量清哂 但都試過幾次比佢見到D同ex有關既野 又唔開心
你男朋友捱左年半

10年真係好難唔懶左
同埋兩個人痴得咁近 好難有動力去為佢準備驚喜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞