[失眠撚]要早訓係咪世上最難既事

17 回覆
0 Like 0 Dislike
已經好幾年未早過1點前訓
巴打
已經好幾年無訓過
我覺得係香港空間問題...
我係香港成日覺得冇私人時間..夜晚全屋訓哂先有返少少空間..
所以成日好夜訓..
但係澳洲住過一排..完全冇呢個問題
十一二點訓都得
戒J先係最難
我係香港成日覺得冇私人時間..夜晚全屋訓哂先有返少少空間..
所以成日好夜訓..
十一二點訓都得

決心十點上床要早訓 都可以眼光光到3/4點先訓到
所以成日好夜訓..
十一二點訓都得

習慣咗夜訓 跟住一兩點已經訓唔著
所以成日好夜訓..
十一二點訓都得

agger 好多空間去做/諗自己野 到正常睡眠時間自然會攰
一靜個腦就係咁諗野,諗到攰先訓到,好似而家咁
所以成日好夜訓..
十一二點訓都得

習慣咗夜訓 跟住一兩點已經訓唔著

十二點上床都係三點先訓到
所以成日好夜訓..
十一二點訓都得

係...好想返去
香港真係好辛苦
所以成日好夜訓..
十一二點訓都得

係...好想返去
香港真係好辛苦

不過香港好處就係多野玩囉 無論幾點都有嘢食有嘢玩
所以都唔怪得d人好夜先訓

係...好想返去
香港真係好辛苦

不過香港好處就係多野玩囉 無論幾點都有嘢食有嘢玩
所以都唔怪得d人好夜先訓

我覺得必有失...
我有時寧願個人健康啲...
而家出街見到咁多人有時覺得都係返屋企算
太多誘惑
明明好早訓上床 但又會玩電話玩電腦
之後決定要訓嘅時候發現原來已經天光
唔想比自己靜 諗住早啲瞓一合埋眼一靜就會亂諗野
好耐未試過早過4點訓了

明明冇野做但點都訓唔著要搵啲野搞下
成日玩玩下手機就咁夜 其實我都想早d訓
但硬係覺得會浪費左d時間
結果第二日一訓醒就無咗半日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞