屙屎出血

48 回覆
0 Like 0 Dislike
經驗之談
21歲仔
屙左成個月血多到黎m咁(好似係)
以為乾燥屎眼損左
去醫院照胃鏡同腸鏡發現係
胃腸各有粒瘜肉加內痔

巴打祝你快d好番 我仲以為上左年紀先會生痔瘡

我真係建議你去檢查
成粒切左去
切完兩星期已經好返啦

有分外痔同內痔
一共有4期 未到第3期都唔會明顯見到佢岀嚟

第一二期有咩特徵
我近排久唔久柯屎張廁紙會有血

其實廁紙有血主要係你熱氣 令啲屎好難岀到嚟
咁你就會更用力 粒瘡充血 啲屎又硬
最後整損咗 所以有血
一期基本上無感覺 二期有時柯屎會整咗岀嚟 不過會自己入返去
三期要用手推先會入到 四期就長期係岀面

明白哂,巴打答得好詳盡
經驗之談
21歲仔
屙左成個月血多到黎m咁(好似係)
以為乾燥屎眼損左
去醫院照胃鏡同腸鏡發現係
胃腸各有粒瘜肉加內痔

補充
我一開始都以為會自己好
後來唔止抹先有鮮血
連屙完舊屎
d血會自己滴出黎
最後先去醫師切

巴打屋企有無買保柏
呢d手術仔都包,非打手

窮人無買保險 我都係開始左幾日 我試下改善飲食習慣一排再睇睇先 唔該巴打分享

有分外痔同內痔

第一二期有咩特徵

你好好j呀

搞掂你粒痔瘡先再j我啦

一於咁話
其實我有圖
大家想唔想睇

痔瘡唔係生係屎忽咩

有分外痔同內痔

第一二期有咩特徵

其實廁紙有血主要係你熱氣 令啲屎好難岀到嚟
咁你就會更用力 粒瘡充血 啲屎又硬
最後整損咗 所以有血
一期基本上無感覺 二期有時柯屎會整咗岀嚟 不過會自己入返去
三期要用手推先會入到 四期就長期係岀面

咁我應該係一期 唔該巴打
經驗分享
幾年前試過3期 有試過一次滴血 無睇醫生
改變咗個生活模式 依家去返1期 已經好耐無見過佢

同埋有一點要提醒 痔瘡會搞到慢性便秘 如果岀咗血有感染可大可小

不過都市人嚟講十個有幾個都有 唔洗太驚
其實我有圖
大家想唔想睇

唔想 留返你自己J
其實我有圖
大家想唔想睇

講還講
經驗分享

同埋有一點要提醒 痔瘡會搞到慢性便秘 如果岀咗血有感染可大可小

慢性便秘?
經驗分享

想去檢查,去政府定私家好,政府係咪要排好耐?私家要幾錢?邊間好?
經驗分享

慢性便秘?

長時間入面不停反覆岀現便秘 唔係完全柯唔到先算 有時你留意返屎嘅粗幼 見到好幼嘅就係便秘嘅情況
當然有啲人嚴重嘅可能直係幾日柯得一次
經驗分享

想去檢查,去政府定私家好,政府係咪要排好耐?私家要幾錢?邊間好?

有錢有私家 無錢就政府
你預一定要等好耐
分分鐘未排到照就好咗 但如果有息肉就另計啦
經驗分享

有錢有私家 無錢就政府
你預一定要等好耐

咁我都係盡快險查好。第一次大便有血已經係4-5年前左右,通常一有血就連續兩三次都有,之後就隔年半左右又出現,每次都諗住自己會好返,近排又有 ,而家諗住去私家險查求安心先,如果係息肉或痔瘡,就去返排政府,想問有私家嗰份報告,係咪政府唔會再同你檢查,係咪會快左有得做手術?

有錢有私家 無錢就政府
你預一定要等好耐

咁我都係盡快險查好。第一次大便有血已經係4-5年前左右,通常一有血就連續兩三次都有,之後就隔年半左右又出現,每次都諗住自己會好返,近排又有 ,而家諗住去私家險查求安心先,如果係息肉或痔瘡,就去返排政府,想問有私家嗰份報告,係咪政府唔會再同你檢查,係咪會快左有得做手術?

我之前私家檢查係一照到有瘜肉或內痔就即場幫你切埋
前排粒野反左出黎,去左睇內科,醫生即場幫我必左舊瘀血出黎,話梅咁大粒,自插塞左幾日藥膏就無野了

有錢有私家 無錢就政府
你預一定要等好耐

私家收左幾多錢?
呢幾日屙屎都有小小血 想問關唔關飲食習慣既 基本上我唔會食早餐 經常性2-4點先食午餐 食無定時 想問關唔關事

我有個朋友同你一樣
兩個月前走的很安詳
呢幾日屙屎都有小小血 想問關唔關飲食習慣既 基本上我唔會食早餐 經常性2-4點先食午餐 食無定時 想問關唔關事

我有個朋友同你一樣
兩個月前走的很安詳

但我飲食好正常都有血
試過痾完,下面浸住果啲全部血,鮮色
屎眼會痛,但依排又冇事
留名。

私家收左幾多錢?

好似都兩萬尾
法國醫院
係睇完專科再book醫院手術室
睇專科又要轉介信
麻L煩
20 歲
都係大便有血
20 歲
都係大便有血

我果陣都係20歲
大便有血定大便時有血
好唔同架wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞