[真人真事]一個N個同陌生人過電嘅經歷

36 回覆
2 Like 2 Dislike

最近諗返起幾年前dse中文口試都有少少緣份

咁正常一組好似6個考生
我地果組得5個
一字排開 我坐4號位 個女仔坐5號位

幾條友講講講
我講得2-3次
但發現個女仔好似無出過聲
於是助攻射個波比佢講野
(佢好似都只係講左呢一次)

考完 各自落樓
行行下有段路一齊行
佢好似主動撩我傾計
講左幾句就唔同路 分道揚鑣
佢突然話要交換FB
我即刻黎手搵張紙出黎比佢寫 名+email
我又比左我既fb佢

跟手返歸add埋
之後都有鳩up下,不過我頹底懶得溝佢

之後個暑假去踩單車好似遇返佢
不過無相認到

利申:中學畢業果陣都係柒頭一名

之後都有鳩up下

利申:中學畢業果陣都係柒頭一名

所以話,其實鳩UP係要付出代價
去旅行搭同一架飛機去東京
等上機時都留意到佢,望左佢幾眼,因為佢係我鍾意既類型
點知7日後返香港又同佢搭返同一架飛機
等上機同等攞行李都同佢對望左眼
你班人既現實生活到底要苦悶到咩程度先會連呢D無謂野都記得咁清楚 仲FF一大餐
你班人既現實生活到底要苦悶到咩程度先會連呢D無謂野都記得咁清楚 仲FF一大餐

唔好咁啦
之前搭地鐵有個女仔一上到車就企喺我隔離,
明明周圍大把位可以企可以捱,
到之後前面有人落車有位坐,
佢見我唔坐自己都唔坐,
之後我地兩個你眼望我眼咁,
佢仲對我吱一聲咁偷笑咗一吓,
可惜我無勇氣去抄佢牌,
一落車就各散東西了

即使到今日,我都依然會諗返起,
嗰個曾經屬於我們的時刻。

點樣吱一聲笑出黎

老鼠
有次搭巴士係度等燈位,無野做就望出窗
跟住見到隔離巴士一個眼大大,好charm既女仔,

點知佢咁啱又望左過黎,馬上四目交投,佢望住我笑一笑

個一刻馬上有過電既感覺

佢指一指自己,再指一指我,我心諗佢係咪想約我下一個站一齊落車呢

當我咁諗既時候交通燈轉做去紅燈,巴士都準備開車,佢竟然...

對我舉中指呀,屌你老母
之前搭地鐵有個女仔一上到車就企喺我隔離,
明明周圍大把位可以企可以捱,
到之後前面有人落車有位坐,
佢見我唔坐自己都唔坐,
之後我地兩個你眼望我眼咁,
佢仲對我吱一聲咁偷笑咗一吓,
可惜我無勇氣去抄佢牌,
一落車就各散東西了

即使到今日,我都依然會諗返起,
嗰個曾經屬於我們的時刻。

點樣吱一聲笑出黎

老鼠

屌你 老鼠笑撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞