【好耐無寫故】是咁的,我嘅職業係幫人性交轉運

15 回覆
7 Like 8 Dislike
鳩,蘊含九陽之氣,陰邪之物一旦觸碰,非死必傷,唯邪靈匿藏於附身者體內五臟六腑,吸食五行之氣,氣數一盡,陰陽失衡,氣運俱滅,所以必須以至陽剋至陰,直入根源深處,連番痛擊,才達破邪轉運之效。

故事名係向「做金庸的男人《是咁的》職業系列」致敬。

戴定頭盔,畀你哋見識下性交轉運既世界。

或者你覺得我講嘢有啲文縐縐,不過都唔怪得我,畢竟生於一個書香世家,祖父走難落嚟香港之時,滿手就係書,父親話仲記得佢當時一臉迷惘,望住帶落嚟香港嘅家當,喃喃含道:「不多不多!多乎哉?不多也。」

結果咪係連我祖母都唔記得帶落嚟囉。

講返我自己先,唔知係隔代遺傳定係特異功能,我細細個就對人嘅「運」特別敏銳。正所謂一命二運三風水,多數人都掌握唔到自己嘅命同運。風水都叫可以睇,運,多數就只能順其自然……

不過,我都可以過你兩招嘅。正所謂人傑地靈,長期處於風水好嘅地方,自然就可以對運有好嘅影響,仲有仲有,賭場、馬會門口,千祈唔好停留,唔信我今晚撞嘢,唔好怪我。

總之我就有一種第六感,好清楚邊啲人時運高,邊啲人時運差。

隨著我長大,我仲漸漸睇得出呢啲運嘅流動,彷彿有生命一般,人與人嘅交流、相會,運就會匯聚糾纏。

而慢慢我仲察覺到,有一部分人嘅運,長期畀一個類似漩渦嘅物體吸緊入去……而且呢個漩渦將一個人嘅運吸盡之後,就會遷移去下一個人,好似一種寄生生物。

已被人吸緊運嘅人印堂發黑唔洗講,仲會經常遺失物件、逢賭必輸、遇人不淑、開車畀人抄牌、搭港鐵就會故障、買股票恆指即跌幾百點不在話下、分分鐘下一個沙士帶菌者就係佢!你話幾大鑊呢!

經我翻閱祖父帶落嚟嘅典籍,我先發現呢啲所謂嘅漩渦,其實就係靈。呢啲靈有好有壞,平時依附係物件上面,而運對佢哋嚟講就好似食物一樣。

通常物件留存得越耐,少曬太陽,又吸收人嘅運或者土地嘅靈氣,上面嘅陰氣就會越盛,而呢類型嘅物品,就最容易吸引到靈體寄附。

不過祖父嘅典籍亦都有提及應對嘅方法,包括風水陣、道術,同埋……咦?性交轉運?
好似幾有趣
支持樓主繼續寫
支持
多謝,可以比個皮

小弟比較少on,一日更一次可能已極限,還望諒解
嘩屌,傻的嗎?我即刻諗起早排啲新聞……

年輕女竉物美容師與男友感情欠佳,碰巧遇上聲稱精通塔羅牌的風水占卜師,占卜師稱可藉「借鬼刀」性交法事為她解情困……

案中4次性交,被告做法類同,會當場作法,將劍、燒香、符咒等放在床褥底和枕頭底,唸完一串符號後,命令受害人閉上眼,心中想着男友而性交,甚至多次在沒有使用避孕套的情況下體內射精……

警方日前揭發一宗以做「性交轉運」法事為名的騙財騙色案件,一名自稱從小學習東南亞黑巫術的二十七歲港男降頭師,涉嫌觸犯「以虛假藉口促致他人作非法性行為」罪行被捕……

有人多年前曾捲入盜竊案,近年涉足泰國佛牌買賣生意,直至六個月前自立門戶,並搖身變成「降頭師」,然後借助與大批o靚模的有償合照……

祖父個代原來已經興呢味野?我真係估你唔到!
原本我一啲都唔相信,仲特登睇番個封面,睇下咪當年嘅通俗小說, 但係乜線索都冇,本書嘅封面完全空白,我暫且叫佢「無字天書」啦,其實都唔止喺一本書㗎啦,一共有八本,每本都殘殘舊舊,好似線裝筆記本咁。

越睇內容,越察覺唔對勁,裏面亦有提及我呢種人……唔通呢套書所有嘅內容都係真?

書入面話,有一種血統擁有天生可以睇到「運」嘅眼,叫做「陽眼」, 而可以睇到邪物嘅眼,就叫「陰眼」,只有陽眼係先天可得,而陰眼多數為後天開發,二者合稱「陰陽眼」!

我即刻揭返去性交轉運嗰一頁,兩隻眼擘到大一大,生怕睇漏任何一隻字。

「鳩,蘊含九陽之氣,陰邪之物一旦觸碰,非死必傷,唯邪靈匿藏於附身者體內五臟六腑,吸食五行之氣,氣數一盡,陰陽失衡,氣運俱滅,所以必須以至陽剋至陰,直入根源深處,連番痛擊,才達破邪轉運之效。」

後頁有相當多似係武功秘笈嘅姿勢圖,但係用神一看,不就是網絡上流傳已久嘅「體位」?嗚哇,當年只得15歲嘅我,當然睇到面紅耳熱、氣血上湧,不過書中內容實在太過有趣,我努力遏制住自己內心嘅慾望,繼續睇落去。

「但唯掌握陰陽二眼之人,才能夠驅邪百勝,凡人糊裏糊塗,陰陽交合之後,只能盡太極之儀,略達陰陽平衡之效,對驅邪並無太大作用。」

哦,原來如此,又好似解釋得通喎……

書中最後仲記載住一句,以剛勁毛筆字體記載,似乎是祖父親筆:「吾輩梁姓之人,定當順應天命,世代為狙魔之人,以性交轉運之法,拯救黎民百姓於水深火熱之中。唯先天無異能之士,才無緣擔當天命大任也……」

似乎係講緊我老豆喎,成日偷聽到阿媽講佢得三分鐘……

得獲此書令我自小就得到一種奇異嘅使命感,自從十五歲之後我就戒睇av,唔打J唔作無謂嘅幻想。

每日除咗讀書,放學之後就在家修習性交轉運功法,我漸漸察覺自己定力大增,拿捏穴位之準,彷似加藤鷹,甚至能夠區區一個念頭就令自己鋼硬無比。

中學畢業之後,我就擁有咗第二重身份。

性交轉運師。
push
致咩敬

喺我眼中你只不過係想用個名引人睇
巴打 creator studio係咪無理到kick starter果邊啦?
World council 2無消息又唔回應
lm 好似好有趣咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞