西裝青年地鐵大戰廢老

151 回覆
235 Like 4 Dislike
有朋友試過撘巴士同廢中口角
對方批爭
報左警
過左一段日子警犬話不如庭外和解
咁我fd 都下左啖氣 都諗住和解算
點知唔記得咩原因個官唔比 定律政唔比和解
最後判左3個月
我現場睇係個老人家撞親個男仔
之後有道歉
但個男仔chu住唔放

係咪報咗警之後個哥仔chur住唔放啊伯先道歉啊?

一開始,啊伯係話唔好意思後生仔,無心,驚上唔到車心急之類

但個哥仔因爲比佢撞到又撞親條女搞到燥左就大力屌鳩啊伯

啊伯聽多兩句就火起嘈

本身就應該先落後上啦
個個講句對唔住就可以上車先其他人仲洗落車?
屌佢廢老真係無屌錯
屌你老尾姐手姐腳 好心就開鳩佢波啦
有次搭鰂魚涌去油塘,落車果時我企門口準備出,有個女人撞埋黎我到,仲好大聲咁: 摺

我勁大聲問佢 你摺咩啊 !

附近d人望住我地,佢即刻沒野講 啤住我

我勁惡咁掃左佢兩眼 沒理佢
唔還拖啲廢老就以為自己好好揪

死廢老以為自己好撚好打
人地唔撚柒郁鳩你咋廢老
咁脆皮陣間死左撚入後生仔數就唔抵
對方批爭
報左警
最後判左3個月

如果涉刑事就冇得私了
問題係上庭係雙輸
浪費好多時間
出黎社會碰撞口角難免
say左sor就算撚數啦,好多時間做無謂野咩
我自己會set條line,嘈還嘈唔好郁手郁腳
一係唔報警,一報就預左要告冇左成日,同之後d法律程序既時間
未臨清楚為啖氣用報警凶人呢d絕唔做
癈老推完你但冇位坐,根住屌鳩你阻住佢?
班廢老下下都對唔住有鬼用咩,撞完人就道歉走左去,轉個頭咪又笑鳩你傻仔,直接捉住廢老再報警就岩
拉多d廢老啦,等佢地少d出街仲好
大圍呢類轉車大站其實好多衝突位
上落車係算少事爭執
最多係塞入去個下,d人唔行入去,做柱男掛撚住打機頂撚住人,企門口位唔識行左出去俾人落再入返去,落扶手電梯側邊狂攝唔讓人,仲有打乞癡咳唔掩鼻

呢d陋習好多時係不分人蝗老幼
去過日本就會覺得香港搭車禮儀真係有排學
大圍呢類轉車大站其實好多衝突位
上落車係算少事爭執
最多係塞入去個下,d人唔行入去,做柱男掛撚住打機頂撚住人,企門口位唔識行左出去俾人落再入返去,落扶手電梯側邊狂攝唔讓人,仲有打乞癡咳唔掩鼻

呢d陋習好多時係不分人蝗老幼
去過日本就會覺得香港搭車禮儀真係有排學

廢老唔洗講
幼既咪又一大堆蝗蟲
我覺得20至40歲果堆會最守規矩
學黎都無用 日日150隻蝗蟲落黎 點撚同化到
對方批爭
報左警
最後判左3個月

如果涉刑事就冇得私了
問題係上庭係雙輸
浪費好多時間
出黎社會碰撞口角難免
say左sor就算撚數啦,好多時間做無謂野咩
我自己會set條line,嘈還嘈唔好郁手郁腳
一係唔報警,一報就預左要告冇左成日,同之後d法律程序既時間
未臨清楚為啖氣用報警凶人呢d絕唔做

咩為啖氣, 而家唔係為香港/為民主呢啲noble reason而犯法喎
Sorry,我睇左大半之後睇左條女對腳
戰鬥格 好波
除左肥婆之外 廢老就係最唔應該存在既生物
其實都睇唔到邊個岩
我只係聽到個廢青同廢老講...我而家就搞鳩你咋
有女係背後

戰鬥力提的一倍以上

成鳩日戴住耳機,無視啲人咁衝落車

每次好聲好氣講借借啲大陸人,死廢老都唔理
依家直接撞鳩佢地,拖喼就踢幾腳先,feel到佢地屌鳩我就除耳機屌佢地老母
如果上面係真
個阿伯唔小心撞到又有say sorry已經好好
只要大隻乜都得
操大胸肌同隻手已經小左大部分廢老兇
利申:做gym 的毒撚
勇武生活
港鐵班撚樣去哂邊
有事時淨係得2個女人

去哂守故宮??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞