點解公屋有咁多南亞人,印度人?

76 回覆
1 Like 1 Dislike
包頭婦女連埋d阿差,佢地點成為香港居民架?香港點解會有呢d人?
多謝d 社工
以前讀書做人口普查見過有印度佬住居屋
中共放落黎,認真
中共放落黎,認真

多謝張超雄、攻氓袋
咪就係 好憎啲蝻
中共放落黎,認真

錯唔晒

好多蝻先去大陸,再偷渡黎香港。
班仆街世襲搶公屋
中共放落黎,認真

錯唔晒

yes, 你估中共班公安唔識捉/捉唔到, 明顯隻眼開隻眼閉

錯唔晒

收左水

錯唔晒

收左水

大佬啊 申請公屋要香港居民身份 關班假難民咩事
第一 南亞人存在咗好耐
好多已經住咗幾代

第二 佢地生好多
隔一代人數多幾倍

第三 佢地興返鄉下結婚
不停有新血加入

第四 宜家正宗香港人無可能排到公屋
你應該問點解公屋咁少真香港人
中共放落黎,認真

對事唔對人好喎
應該立法剩係批公屋俾原住民同兩代前移民既客家人住

已經批左俾蝗既單位全部要交返出黎

利申FF
早幾代已經係香港,加上佢地好少同外族通婚,而且又生好多,所以咪變成咁囉
[quote]

收左水

特事特辦,搵社工幫手係人都可以提早上公屋(香港人除外
早幾代已經係香港,加上佢地好少同外族通婚,而且又生好多,所以咪變成咁囉

問題係點解會有呢班人係香港?
點解唔係日本人韓國人而係阿差南亞?

英國政府係管治初期用左唔少印巴藉做警察同軍隊,因為當時印巴係英國殖民地,所以容易招攬
多謝難民之父
多謝難民之父

乜難民可以申請公屋架咩

英國政府係管治初期用左唔少印巴藉做警察同軍隊,因為當時印巴係英國殖民地,所以容易招攬

係 我太公都係當差
[quote]

收左水

特事特辦,搵社工幫手係人都可以提早上公屋(香港人除外

你想像力有冇豐富咗d
真係好乞人憎
首先佢地浸體味唔係人人接受到 每次聽到有人出門我都等一陣先出門 佢地搭完果架𨋢真係

同埋啲細路特別活躍特別惡教
搬黎一排已經係咁玩門鐘 次次禁完就跑走
終於有次佢地衰正我岩岩入門口就玩我門鐘 我即刻開門爆佢地
又好鐘意喺走廊玩 有次佢地玩好大嘅皮球 係咁撞我鐵閘 又開門屌佢地叫佢地落街玩

搬左喺我對面兩年左右 走廊衛生問題明顯差左好多 啲細路好鐘意拖架單車hi住牆咁行 搞到個牆花哂 同埋食野食到周圍都係 成包食完嘅薯片可以就咁掉喺走廊中間

佢地起初搬到黎我好想投訴 不過屋企人叫我唔好搞咁多野就放棄左 不過佢地同其他鄰居相處得幾好咁 特別係新移民

對住佢地都一段時間 某程度上習慣左 不過都好想發洩下
吹水台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台直播台站務台成人台黑 洞