[2017] React Native VS Native

5 回覆
2 Like 0 Dislike
大家傾向選擇 用 React Native 定用 Native 寫App?

之前都有留意過React Native, 無咩深入研究過,
想知道其實React Native係以咩LANGUAGE來寫?

JAVA? HTML5? 定 javascript?

申利:
寫過phonegap+HTML5 同native app, phonegap+HTML5係就係好方便, 一寫好就可multi-platform用, 但
1. performance唔夠native正, 如果個APP, 唔係咩大野, 唔涉及大量LOGIC, 都OK嘅. IOS機分別唔大, ANDROID分別大到仆街, 有D config差既, 你會屌出來
2. call native 野(就要分別做),
之前都有留意過React Native, 無咩深入研究過,
想知道其實React Native係以咩LANGUAGE來寫?

JAVA? HTML5? 定 javascript?

申利:
寫過phonegap+HTML5 同native app, phonegap+HTML5係就係好方便, 一寫好就可multi-platform用, 但
1. performance唔夠native正, 如果個APP, 唔係咩大野, 唔涉及大量LOGIC, 都OK嘅. IOS機分別唔大, ANDROID分別大到仆街, 有D config差既, 你會屌出來
2. call native 野(就要分別做),

SORRY, 自己ON99, native會好寫D
睇情況
多customize 野,用native
睇情況
多customize 野,用native

巴打你個LANGUAGE都幾舊哦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞