啱啱喺茶記發現無限添飲檸茶大法

147 回覆
359 Like 2208 Dislike
去到茶餐廳 慣例叫杯檸茶 叫佢俾多兩塊檸檬
水吧佬都不以為然 應該係以為我鍾意飲酸啲
但佢咁諗嘅時候 其實已經中咗我圈套

當杯野嚟到之後 我剩係督咗一半嘅檸檬
好似平時咁飲 當我飲完呢杯檸茶
依家我手頭上有 無限供應嘅茶 糖 仲有一半嘅檸檬 同冰

即係咩意思?無錯 我又多咗杯檸茶
水吧佬見到我將一杯又一杯嘅茶倒落個檸茶杯度
嬲到紅都臉曬 但係又乜都做唔到 就好似成個水吧俾人強暴咁

當我飲完一杯又一杯 將每一塊檸檬嘅汁液都揸到盡曬 條水吧佬已經激到要人幫手扶住
而我就露出勝利者嘅表情 行去收銀機俾錢
係個一刻 我知我已經贏曬 準備去下一間茶記繼續開檸茶party
Wow
樓主月入有無12k?
當我睇完你個帖,我好唔開心,我忍唔住,所以決定寫呢番心聲…我想問樓主你知唔知你自己做緊乜!?你帖嘅內容完全有害無益不知所謂,我真係唔明點解依家討論區搞成咁,咁多你D咁嘅人!你有冇諗過你開呢個帖會令人好不安,令幾多人受到傷害,點解你要咁做!?你父母可能在痛哭,痛恨你點解會變成咁,而佢地會問個天點解會生左你呢種人危害社會,佢地一定寧可生一個智障人士,都唔希望有你咁嘅衰仔…你嘅行為係完全浪費所有對你有期望嘅人嘅希望,浪費互聯網資源;浪費所有睇左你個帖嘅人寶貴嘅時間…你有冇諗過你可以用你發帖嘅時間用嘅做吓義工或做D對社會有貢獻嘅事;少D打飛機,孝順父母呢?
樓主好撚聰明喎
life hack
教你班連登仔飲免費檸茶都要屌我
不嬲叫開華田全粉
係係叫佢拎水同冰沖 仲抵飲
樓主蠢撚到呢
收皮啦窮撚
樓主好醒 有無興趣一齊溫書考dse?
細路仔先飲華田
督到無晒檸檬你咪又係坐撚咗係度
無乜撚嘢限呀?
小二 唔該俾多塊檸檬
樓主飲凍檸茶落砂糖?
ching ho ball

btw d茶唔係比得一杯 你洗餐具

有得添架咩
拎啲冰出嚟先 熱茶可以溶到佢 如果佢啲茶唔熱就唔落糖
小二 俾多杯茶嚟
咁就想做潮文?諗多左喇樓豬
好型 知唔知咩叫享受生活
乞撚衣到呢
真人真事 啱啱先食完
飲開走甜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞