[人體鍊成] 深圳食買玩交流區 - 3

1001 回覆
29 Like 423 Dislike
咁東南亞消費係平, 但機票酒店都洗你唔少, 仲要晒時間搭飛機
相對於香港, 深圳都仲係平o既
上去食下八合里, 飲下喜茶都真係幾唔錯

但覺得冇乜地方好行(行過kk 100、萬象天地、金光華、coco park), 所以先去左dup 骨
原來連dup 骨都咁貴, 而家努力發掘緊午餐同晚餐之間有咩好做
始終dup骨係高消費活動

下次會去吳莊, 睇之前巴打講, 好似幾唔錯
午餐同晚餐之間我會唱K/篤波/機舖
我覺得最大原因係太多假銀紙,就算過左驗鈔機,你都唔會放心,覺得部機本身都係假
但電子交易唔駛用實體貨幣,一來方便,二來可以杜絕假銀紙,所以大陸推行電子交易真係中晒大陸人需要。
機鋪?
$200~300都算正常
cdrom 睇唔到
又想搶錢
即係中移動唔再出?
中国移动不嬲搶錢
完全冇了解過價錢,用緊6蚊/月 1蚊800mb果個聯通plan。

秒join,冇睇其他。
過咗一年後¥12 不過暫時都平過中国移动
如果唔需要沖涼或過夜真係無必要選擇去桑拿,普通街邊大型美容中心樓上都有推油按摩服務大約120-150人仔包2小時按摩洗頭采耳,唔夠喉又可以去街鋪按腳60人仔1小時,全部無小費舒服過桑拿
冇諗過o係骨場過夜,
有可能要dup 4粒鐘先有得過, 果度都講緊RMB$300
你dup 4個鐘, 小費可能仲要俾多d
又唔係訓得舒服

不過月光城睇過係正骨先去
因為同女友去, 好怕d 地方唔乾淨
其實呢間野2個鐘都係$148-$188, 包1個鐘大堂, 同d 細鋪又唔差得遠wor
係計埋小費成$100蚊, 我先覺得貴
香港, 我去泰式按摩(無牌), 2個鐘都係$360
正常骨場揼骨都送桑拿
貴又唔見得舒服,以前都會選擇骨場但越黎越貴手勢又差,依家上去真係搵地鋪純按摩搞掂百幾蚊人仔又按得舒服又唔洗寫貼士咁on9
街邊細鋪真係舒服好多按完直係鬆又可以洗埋頭、採耳
有冇話去開邊間
周圍行覺得想搵地方坐就去按腳所以無固定鋪頭,但絕大多數比要貼士嘅骨場好
連埋代支
街鋪固定價單唔洗貼士,按腳果D多數有房按摩埋身體,而美容中心唔怕尷尬可以去洗頭順便推油或浸藥浴但要預左身邊全部客都係大媽。
大家去邊行多?
我去來去都係會展中心站一帶,想食既比較集中
想問大家有冇唱K/打邊爐推介?
第一次plan同同事上深圳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞