[塔羅初心者] 想占卜可以入一入來

198 回覆
3 Like 1 Dislike
1)lam

2)去外國發展適合我嗎?我應該點做先可以順利升學?
(如果唔可以占晒兩題就隨意揀啦!)

3)感謝 如果占到一定會feedback

你好大機會可以順利升學。
升國發展短期會令你覺得好FREE好正,但你會因為在外國各樣鎖碎事和不太適應而好苦惱。

在當地升學你會得到更多人的支援,你會開心d,成績會更好。

加油!
1.G
2.我好鐘意我個男老師 好想成為佢心中比一般學生更close更fd既好朋友 眼見佢對其他女學生都可以friend到勾肩搭背(女學生搭佢 )但佢對我就成日忽冷忽熱咁 我地之間又冇乜共同話題 唔知點算好

你好 G

你之所以喜歡男老師是源於你過去所發生的人和事令你有種執著,而對方可能有著你過去所迷戀的影子。你用盡方法接近他,但他暫時當你係學生,基本上對其他女學生沒帶打算超越學生身分的感覺。他對學生的所謂「接觸」只是想了解你們,交流年輕的想法。

建議是不要放太多心思係呢段關係度,
如果你真的想了解他,你必須用朋友的心態而不是想更進一步,
不要因為他而令自己心情大起大落,
吹下水,講下無聊野他都OK,
當你了解左他之後,睇下岩唔岩自己,再考慮鐘唔鐘意他都未遲。

加油!
1. Jenie
2. 返學做group project 識咗個男仔 對佢有啲興趣 但同佢唔係好熟 要點先可以同佢拉近距離? 同埋想知佢對我有咩睇法
3. 有機會占到嘅一定畀feedback
唔該曬樓主
1.巧
2.可唔可以同直架男朋友一直行落去
拍左年半拖,近呢半年覺得佢變左
宜架忽冷忽熱但偏冷淡多
感激不盡
1. Kristy
2. 我點先可以放低負面情緒 有返動力讀書?同埋我大唔大機會有得繼續升學?
我點先會有拖拍?真愛幾時出現?
有feedback
Steph
去外國讀書適唔適合我 點樣先可以專心讀書
1)Ho

2)想問下我要再做d咩先會拍到拖?
識我既人都話我近幾年變化好大,一年未適應就已經又變左,有個Close d既朋友話甚至覺得變化快到難以想像。佢話呢幾年我成熟得好快,突然比佢既感覺好穩重但同時都好陌生。我自己就已經變到笑面迎人,盡量都想幫到人就幫,同好少發脾氣,但唔知點解鍾意既都追唔到,成日收好人卡/被fdzone

3)我都係初試占卜,若果我既feed back可以幫到樓主,我一定會打

唔該哂絲打

你好 Ho

你處於被動的狀態,外在主流怎樣走,你就會跟著走。你之所以變得咁快,因為你對自己沒信心。明明你是有自己該行的方向,但好多時放錯力,擔心好多,猶豫不決,太在意身邊的人和事。會好易事倍功半。

建議是,你有情緒,有想法的話不必藏於心,放手做番自己,你會清楚什麼人會岩你,人地樂見真正有個性的你。

加油!
名:M
問題:識咗個男仔大概一個月,思想方面大家都幾夾,好多野既意見都幾一致
本身大家都好似有意想發展,但呢排好似無咩話題(兩個都比較內向)想知有冇機會一齊
唔該曬

你好M

是的,思想上你們都算夾,他自己都覺得都幾岩一起,問題是,他內心仍是有點擔憂,唔知到前進一步會點,你大概是雙方中較主動的一方,你有花時間去發展但他的反應令你無所適從,所以有D氣餒。你們現時都好想試下發展,但擔心對方抗拒自己真實的一面。

建議是,其中一方需要放低過去的包袱。你們一起機會都幾大,可以試下分享內心感覺。

加油!
名:白楊
問題:今年事業方面會唔會順利?

你好白楊

事業幾順利,你不事事計較,懂得分享,人緣會好。
名 卡比
問題 想知同現任有無機會一直行落去

你好卡比

你地暫時感覺上拖拖下,似乎對前景有保留。
建議是分享大家想法,如果唔係熱情好快消磨。

加油!
1.Lai
2. 同宜家男朋友未來會點 有冇可能去到結婚?
3. 會比feedback thanks

你好Lai

想你明白,結婚不是愛情的終點,最後都可能會分開。
如果你知道他不是最後一個,你會否跟他分開?

最重要是大家努力解決感情的困難。

暫時你跟他想法不是很一致,可能會有D 爭執,加上身邊的人意見,令你地收收埋埋,唔太願意認真向對方了解想法。

加油!
1. 名:雞翼

2. 對象一路以黎對我感覺係點?
例如第一印象/相處後對我睇法有咩轉變之類/同佢發唔發展好
因為唔係好睇得透呢個人

3. 麻煩哂,feedback一定俾
1. 名:雞翼

2. 對象一路以黎對我感覺係點?
例如第一印象/相處後對我睇法有咩轉變之類/同佢發唔發展好
因為唔係好睇得透呢個人

3. 麻煩哂,feedback一定俾

補充:因為想快啲搞清楚咁落去有冇結果,想聽多啲意見決定繼續做朋友發展,定係斬纜
Steph

想知自己大唔大機會入到心儀既u同科目
呢段衝刺既時間點去溫書/做啲咩可以令自己大機會成功入u

謝謝你
Steph

謝謝你

一定比feedback
名:絲
我應該點做先拍到拖?
一直都淨係遇到爛桃花...

你好 絲

你應該是一個幾受歡迎的對象,條件不錯,但你內心卻未係好清楚自己在感情上需要什麼,而你對住D的爛桃花也相當疲倦。

建議是,不要太心急掛住想拍拖,反而令你期望過高而不切實際。順其自然,默默觀察身邊的人,可能會有驚喜。

加油!
1) 但那位跟你可以

2) 仍然對前度有好深感情,分開已經幾年,中間各自有拍拖,而家佢都仍然中意我但佢話承受唔到再受傷,想旁觀者占吓日後會點樣

Steph

謝謝你

亂入講兩句,呢啲努力成分比運氣緊要咁多,你盡咗力就自然得,溫書方法點會係樓主點化你
名: 勇
問題: 我要點做先可以同前度復合番?點先可以同到佢行到結婚
唔該曬絲打

你好 勇

你很想追番佢,但好似受到制抓而不敢輕舉妄動;
對方對呢段關係仍感到壓力,佢想抽離,希望轉換心情。暫時復合機會不大。
大家都清楚問題所在,感覺好似「因了解而抽身」

你想復合的話,可能需要第三者幫忙會好D

加油!
1. Tung
2. 可以點樣先搵到自己中意嘅人同物?

你好 Tung

你需要放下面具,勇敢主動見唔同既野先知道你的所愛。

加油!

想問面對兩個男仔 應該點樣選擇好?
一個好熟悉 一個新鮮感

一定會俾feedback 謝謝你
名:K
我應該點做先拍到拖? 好似一直遇不到對的人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞