[塔羅初心者] 想占卜可以入一入來

198 回覆
3 Like 1 Dislike
G
我應該點做先拍到拖? 真愛幾時出現? 佢會係個點既人? 係邊先識到另一半?
我同前男友係咪唔再有交集?
有feedback
名 三
問題:我宜家嘅溫書方式對我嚟講有冇效?今年要考DSE真係好驚好大壓力,所以用好多唔同方法逼自己去讀,只求入到大學讀到心目中嘅科。
我會比翻feedback你咖!唔該你!
名: M

想問同嗰個人有冇得進一步發展 佢對我有冇感覺
Thanks
名: M

想問同嗰個人有冇得進一步發展 佢對我有冇感覺
Thanks

我係絲
名: jy

想知道點先可以改善異性緣同建立多d長久既友誼?事業方面,想升職加人工應轉工定繼續留係而家公司?

唔該絲打
1. 獨孤

2. 我幾時可以成為男神?

3. 一定會俾feedback

謝謝
1. YuYu
2. 我應該點做先可以拍到拖?
之前就算識到個女仔都係一齊唔到
自問樣樣都做到足 性格一啲都唔差
3. 會有大量既feedback 支持樓主

YuYu 你好

你好,你是一個很好的聆聽者,但是好少將自己內心想法說出來。當你知道別人需要什麼時會即時配合,整合自己成為別人眼中最好的人,甚至有時覺得為人地做左好多,心想點都應該有d回報。但係你沒有好好聆聽自己需要什麼。有時問問自己,「你所做的事真的是自己所希望嗎?」

建議是,突破自己,多向別人提出自己想法,有時別人未必認同,但呢個係真正的你,而牌的結果十分樂觀,你好快會找到一個欣賞你的人。

加油
1. Hazel

2. 同男朋友未來點? 依加同男朋友其實好好 佢好錫我 但我有時會驚未來冇左佢
問多一題 我下星期會返新part time 會順利嗎?人際關係會好嗎? 事關返學嗰度要儲working hours要係餐廳做夠500個鐘 我想知道我係新工作環境會唔會做得開心 可以輕鬆完全500個鐘

3.我會比feedback你架 加油

Hazel 你好

唔好意思呢期自己好DEPRESS,冇上呢度好一段日子,我會根據你的現況占。

呢段感情你心態處於活力,樂在當下的階段,但有時你有太多FANTASY,常常懷念美好的時光而忽略實際情況,會令對方覺得有D不切實際。
對方是一個內心挺有諗頭的人,能帶給你浪漫和新鮮感。
現時你地關係暫時良好,珍惜大家,不過留意未來有機會其他人會介入你地,
建議是多跟伴侶溝通,唔好被浪漫蒙眼而多留意現實情況,體諒對方,找回當初愛對大家的原因。

工作上看來有好多鎖碎事令你心煩,但人際關係良好,會找到D交心的朋友。

加油!
1)元
2)我應該點做先可以拍到拖? 麻煩曬
1. yt
2. 想問下我同佢有冇結果? 黎緊要面對一個好大關口決定一唔一齊到. 過到之後都仲有好多問題唔知解唔解決到(long d)
唔知可唔可以問多題
想知黎緊做自己事業發展好冇?

唔該晒你呀一定會有feedback

你好yt

唔好意思呢期自己好DEPRESS,冇上呢度好一段日子,我會根據你的現況占。

你依家覺得好煩惱,因為各樣原因會將呢段關係慢下腳步,甚至暫停休息。但未必真的想分開。
對方對關係比較被動,佢可能帶種心態覺得佢無法做到什麼,處於觀望態度,佢亦未必保證自己會唔會克服到困難,例如各種引誘。

所以現時你地都係抱著單純的愛去維持,一但感情基礎唔扎實,會好難維繫。呢個危機幾大。

建議是
你將會不停面對其他人的意見,但內心的想法比較重要。要拋開外面的睇法,問自己點樣先對自己最好。幸運的是,你唔會SAD好耐,你會找到令自己舒服的選擇。

事業上可以一試,你會更有活力更比心機做,帶來的體驗相當寶貴。

加油!
1.ching
2.有咩因素令我咁耐以黎都冇拖拍?

你好ching

你將自己收得好埋,會因為遇到挫折會好易將自己藏在一角自舔傷口,結果好少同人講出想法。你渴望有人可以帶領你,甚至拉你出來。基本上你外在比人感覺條件完全唔差,好多關口來至你自己。

建議是,
不要害怕,想講就試下表達,想做就試下做,你將會重覆地墮入心煩的階段,但需要經歷的,會令你成長。但至少有人當中會留意到你,這個人明白你後會想幫你。

加油!
姓名:fray
問題:要點做先可以令我EX對我有番感覺,想追番佢

你好fray

你好有意欲想追番佢,但你要明白你地分開的原因,以及你有冇信心可否克服到。對方比我感覺是一個較為強勢的人,會享受証服對方,話事為多。你地會否因為這樣而對大家互相比較?可能因為咁而令大家覺得有距離。

如果你了解分開原因,你可多找她溝通,令大家放下成見,因為感情上是不應該比較,而是互補。所有人都是獨特而平等。

加油!
名: kenny
問題:
想問點先會有得拍拖?雖然不斷都有幾岩既對象出現 但最後都係不了了之.. 係咪因為我太心急 同埋都係想知短時間(3個月)內有冇拖拍

同埋就快畢業 9月會開始全職返工.. 要點做先可以令到我係呢間公司發展得好啲呢?同埋呢間公司係咪適合我呢?

唔該
利申 巴

你好kenny

唔好意思呢排好DESPRESS,冇咩上過來,會根據現狀占。

你追求一段簡單平和的關係,你有行動力,會為對方付出,表面上看起來open mind, 但你又會好想控制晒所有野,包括自己喜歡的人。你會想對方跟住自己理想的方向走。但需要留意,別人有別人的想法,有自己對關係的期望,
建議是聆聽對方的內心,才會事半功倍。

呢3個月內難D,因為改變自己要D時間。

事業上,份工係舒服既,但容易令你失去工作動力,如果要想發展好,必須要多行動。初出來做野不要太介意得失,少D考慮,多做實事,

加油!
名 Ki
問題 我同佢係咪冇可能啦?之前我有另一半時 冇揀佢 之後先發覺真正鍾意嗰個係佢 但佢已經有另一半了 我知佢而家仲鍾意我 佢同而家嗰個一齊其中一個原因係想忘記我 我應唔應該等佢?
我會俾feedback的

你好Ki

唔好意思呢排好DESPRESS,冇咩上過來,會根據現狀占。

你很喜歡他,而現際上對方有女朋友的情況下你並不想介入他們,縱使你很想跟他在一起,但現階段上你知道自己只能被動。
是的,對方仍有想起你,但他明白大家狀況已經唔同左,所以佢對你唔會做D咩。
你地因為錯失左大家而覺得後悔失落,現時一起機會一半半,予其等佢不如順其自然,你地會重新調整自己,各自出發。

加油!
名:晴

問題: 想問學業,呢一年差定好
仲有幾時有拖拍

你好晴

學業OK,呢年有人會幫助你,特別是多人合作既PROJECT成積會更好。

春夏天的時候機會較大。不要心急。

加油!
名 茵
問題 點樣先會拍到拖?身邊好似一直都無岩GE人

唔該樓主!!!
名 朗
問題 點樣先至可以忘記佢?
同埋我一直都好驚自己再搵過個係當人水泡 點先可以調整好自己 尋找下一段關係呢?
名 朗
問題 點樣先至可以忘記佢?
同埋我一直都好驚自己再搵過個係當人水泡 點先可以調整好自己 尋找下一段關係呢?

唔該你!
1)名: sin

2) 我可以點做,先同佢有更好嘅交流?原先我好想同佢有繼續交流嘅機會,點知我哋真係有繼續交流,但是不是我想要的內容。。。

你好sin

你想要交流什麼內容?

你有心想令關係更好,所以諗左好多方法,好多機會去接觸對方。有小心會比人感覺有企圖,表裡不一。對方是一個好清楚自己需要的人,所以對於感情上看法是「順其自然,該來的會來」,所以現時發展會慢,因為對方似乎未對你有愛情的感覺。

建議是,現階段不要太多FANTASY,抱住樂在當下就好。

加油!
名 Ching

問:我有無可能再同反之前條囝一齊 thx
名:琦
問題:心目中既佢會唔會搵番我?
名:ching

問題:我點樣先有拖拍?真愛係邊度搵到?幾時機會大d?仲有而家果個"佢" 有冇機會一齊?
1.明

2.我應該點做先可以拍到拖?

你好 明

你在感情上是充滿不安,神經敏感,怕受傷的人。雖然你渴望指拖但你沒行動力。不想離開舒適圈。甚至覺得你已經盡左力,但實際上並不是。

建議是,你需要慢慢調整,一步步開放自己,不要固步自封。要知道受傷是必經階段,賺到的是成長經驗。

加油!
姓名:楊
問題:我想知未來我身邊既人同依加會唔會有好大既改變?例如朋友或者男朋友已經係另一個人
我會比feedback

你好 楊

你的問題因為沒有指定的對象去問,我只能好概括回答。
暫時唔會好大改變。因為你係幾包容身邊的人,有時對人地會收埋自己既唔開心,努力維繫關係。但留意這樣會令自己造成負擔。

建議是嘗試將重心放在自己而不是別人,重視自己的感受,愛自己別人才愛惜你,各項關係才會平衡,hold得耐。

加油!
1. 無月
2. 上幾個禮拜(12月中尾) interview果份工會唔會請我?
唔該絲打

你好 無月

我估應該請左你?

BTW 你係一個有創意諗頭的人,找工作問題不大。

加油!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞