韓國電影集中討論區 (8)

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
《屍殺列車》續集落實開拍
https://lih.kg/778608

估唔到正皮多
念力評價太差無謂晒時間 我反而想睇返一輩子豬玀
其實唔係啲咩特別嘅point
只係覺得器材上嘅方便令到佢拍戲嘅模式更加自由,可以更隨心所欲咁捕捉生活上嘅細節、更毫無顧慮咁拍長鏡頭,保持對話場面嘅互動性與連貫性 (其實佢拍菲林嗰陣啲鏡頭都好長,只不過自由度無而家拍數碼咁大,佢而家可以拍成20分鐘嘅長鏡頭 )

簡單嚟講,由菲林轉數碼並唔係直接改變洪常秀嘅電影美學,更多嘅係心態上嘅轉變,進一步釋放自我,從而令佢嘅電影美學臻於至善
長知識
一千萬 破千萬時間僅次鳴梁
【新聞】電影《戰鬥》在電影開拍前夕,公開了主演台本閱讀彩排的場面 。

柳海真扮演的是刀法優秀的韓國獨立軍黃海哲,柳俊烈扮演的是槍法非凡的韓國獨立軍分隊長李長河。

黃海哲經由上海轉出獨立資金 ,實施「鳳梧洞戰鬥」的作戰戰略。在此過程中他遇到了李長河,並與他並肩作戰。這部電影講述了韓國獨立軍首次獲得勝利的鳳梧洞戰爭的故事,展現了獨立軍如何在4天內通過拼死搏鬥,創造奇跡。

曾導演過《嫌疑人》、《殺人者的記憶法》的導演元新淵表示: "那是個連農民也起身加入獨立軍的時代 ,具體的數字、姓名亦無法得知,希望大家能記住這些已消逝在歷史長河裡的數萬名獨立運動家當時是如何進行抗爭的, 我們是抱著這樣的想法開始「戰鬥」這個電影的製作的。

電影8月16日開拍,2019年上映。
【海報】電影《物怪》金明敏、金仁權、李惠利、崔宇植人物海報公開。講述一群不尋常的人,當中包括一個流放的士兵和他有著特異技能的女兒以及一個王室信使,組隊對抗出現在朝鮮中心以吃人為生的怪物的故事。9月13日上映。 ​ ​​​
《協商》劇照

依兩年柳俊烈同馬東錫邊個多產啲
其實諗返唔算好好睇
屌政府, 北韓嗰啲紀錄片同戲咪又係咁拍
三星共和國, 潛水鐘, 柏林諜戰, 無聲吶喊 etc
班人就算被人bam都未驚過
吸引力大
不過屍殺列車最大既吸引之處,係係狹窄既空間入面發生既喪屍戲
加上出現係交通工具入面,滿足唔少人既幻想
照你po嗰篇新聞,續集時間線係接住屍殺列車
如果唔係玩狹窄空間既場景,就無咁大新鮮感
有無巴打知1987逆權公民係咪無出碟因為都等左一段時間
應該未出
《人狼》出咗seed
試下玩飛機
馬東錫開始瘋狂擔正 柳俊烈就多產不過多數第二男主角/配角
呢個好高難度喎
World war z咪玩過幾分鐘
睇新聞續集係講病毒散播至釜山既病毒安全區,黎緊可能玩軍營, 醫院
油畫filter想點
快到
等左幾個月都無乜聲氣
點解姜棟元同韓孝周今年合作嗰兩套票房都仆直?
口碑都係一面倒咁差?
金色夢鄉完全冇期待過
係估唔到人狼咁嘅下場...

兩套都係改編日本電影
唔通...?
條友啲trailer周不時鍾意玩下嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞