韓國電影集中討論區 (8)

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
出酒店房熄哂燈嗰下
有條撚樣標題劇透與神
《與神同行:終極審判》(2018)
同上集一樣不過不失,今集少咗賣弄特技,感覺踏實咗,煽情位都明顯克制咗 可惜又係雙線並行,不停轉嚟轉去,毫無交集兼冗長 特別地獄線又係啲求鳩其嘅散步式審判,最精彩就係最後果場審判 三位使者嘅前世今生都完整交代晒,dllm仲想有第三集?個弱智有咩好審 btw幫吳達洙補拍果個演員麻麻地,唔夠生動

又一個影帝
睇到半截即刻block柒個on9仔
尾機
《工作》200萬票房,默默耕耘
算唔錯 始終對手惡砌
《釜山行》導演延相昊將執導僵屍片續集,暫定名《半島》,該片預計明年上半年開機,目前正在進行前期準備。《釜山行》導演延相昊今日透露《半島》的劇本正在修改中,並強調該片在故事上與《釜山行》並沒有直接關聯,也不會有《釜山行》的角色出場。但《半島》仍會是一部僵屍電影,並且在時間線上接續《釜山行》,也就是會以僵屍出現的韓國作為背景,延相昊導演表示「《半島》將與《釜山行》共享世界觀」。
有啲期待 希望一雪念力恥辱
加油
《工作》特別紀念海報
今日票房反超咗與神
月尾毒戰
九月頭寒流諜戰
遲下netflix仲有感動巨製人狼
念力我仲未睇
屍殺列車係衰最尾十分鐘 都吸引過與神同含好多
希望好睇
Sean Baker對《江邊酒店》嘅評語:
“So I quite enjoyed the newest from Hong Sang-soo. Quite honestly, I have not liked his visual aesthetic since he stopped shooting film. But overall, really appreciated this small, sad story.”

我同佢睇法相反,我覺得洪常秀轉拍數碼先將佢嘅電影美學發揮得淋漓盡致
其實而家仲拍咁多打北韓嘅片喺南韓唔會俾政府河蟹咩
呢集根本唔值咁高票房
點解?學嘢
南韓政府好支持電影產業,提供大量資助同資源,亦都好少限制拍攝題材(好似係)連世越號紀錄片都拍埋,未撚驚過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞