韓國電影集中討論區 (8)

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
今日已經600萬 過千萬應該毫無難度,係睇下過唔過到第一集甚至鳴梁
俾巴打提一提,觸不到的戀人仲有一樣優點就係唔煽情
屈撚到...
無錯 近年有堆戲好似第一秒就要谷到你喊咁
https://youtu.be/5FROVyTIiiU

《毒戰寒流》 8月30日
... CLS

Here's the first local poster for the period creature feature MONSTRUM! Horror action-drama about a monster terrorizing the Joseon Kingdom stars Kim Myung-min, Choi Woo-sik, Hyeri and Kim In-kwon. Hits screens September 13 in time for Chuseok. #물괴 #김명민 #최우식 #혜리
呢套導演易咗幾次手 好驚係伏 但係怪物題材好撚正
好似ok 預告cg都好過與神同含
【十八年後的殺人告白】無綫又照抄? 兩個特點同一套電影好雷同

TVB最近又有新劇宣佈開拍,這套新劇名字叫《十八年後的殺人告白》,暫定的演員有譚俊彥、陳山聰、黃智雯,江欣燕、趙希洛、林師傑,歐陽巧瑩、杜大偉和羅浩銘。監製是王偉仁,是他在TVB第三部監製的劇集,頭兩套分別是《心理追兇 Mind Hunter》和《特技人》。不過這套劇的劇本照片一放出來,立即就惹來十分大的討論,事關這套劇竟然跟日本的一套電影十分相似。

這套名叫《十八年後的殺人告白》的劇集,這個名字,如果有記性又有留意電話的觀眾,相信會立即聯想起日本電影《第22年的告白:我是殺人犯》。這是一年前的日本電影,上年年尾在香港上映,就咁睇,個名除咗個年份唔同,好似都真係一模一樣。不過無綫通常呢個都只係暫定名稱,最後真正嘅名未必係呢個。

《第22年的告白:我是殺人犯》劇情是一個連環殺人兇,在15年起訴期限屆滿後出來出自傳,然後又誘發出另一單兇案。而《十八年後的殺人告白》,根據消息是有一單發生18年前的命案,18年後那骸骨被起了出來,之後就開始追殺這宗命案,繼而中途又有其他案件發生。就咁睇劇情未必是一模一樣,不過都是圍繞命案去講故事,究竟最終會有幾多成相似呢?

https://goo.gl/pSFbHS

【新聞】電影《EXIT》完成選角工作,8月4日開拍,劇本閱讀照公開,由曹政奭和林允兒共同主演,高斗心、樸仁煥、金智英出演。該片由CJ發行,新人導演李相根處女作,講述青年無業遊民(曹政奭 飾)在母親七十大壽派對上偶然遇到大學社團學妹(林允兒 飾),與其一起逃出被不明原因的有毒氣體覆蓋的市中心,是一部新型災難驚險動作片。預計將於明年夏季上映。
【十八年後的殺人告白】無綫又照抄? 兩個特點同一套電影好雷同

好出奇牙
疑似大片格局 Feel到安樂準備入貨
人狼已經唔見咗影,連佢過唔過100萬都唔知
第2集季睇完第一集就棄左 演員同第一季冇得比
又唔係大製作,當輕鬆溫情片睇還可以啦
依個大叔卡司會唔會太豪華
投資方蝕到....
第一季個殺手同個隊長真係型到 朴海鎮同大叔都唔差
岩岩睇完李善均同肥雄套走到盡頭,好刺激
角色海報,孫藝珍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞