韓國電影集中討論區 (8)

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
會唔會破到鳴梁
其實我鐘意佢頭幾套啲片多啲(唔知算唔算細片,嗰時宋康昊,崔岷植,林秀晶都未算上位)
與神同行極速破200萬
我覺得奉俊昊先係拍人狼嘅最佳人選
親子樂膠遊笑到仆街
姊魅情深 茅躉王
未睇覺得人狼好岩末世列車既感覺
exact7ly
300萬啦
鳴梁會唔會菊花不保
由尹濟均導演的JK Film製作、李鐘奭執導,孫藝珍、玄彬主演,張英南、金相浩、張光等參演的電影《協商》確定9月中秋檔上映並公開首款宣傳海報,電影講述了首爾地方警察廳危機協商組的出色談判家與綁架了自己的上司的綁匪進行對峙的故事。 ​​​
cast加第一集效應點都有啲影響嘅
不過你話值唔值捧到上神台咁一定唔係架喇
屌你 連the grand同metroplex都開哂大院播與神同含
投降啦
孔劉有望出演電影《徐福》,目前正在積極討論中。該片為《建築學概論》導演李勇周的新作,電影根據傳說故事改編,講述秦始皇時期,徐福從山東沿海東渡根據秦始皇的命令尋求長生不老藥的故事,預計下半年開拍,明年上映。 ​​​
孔劉係咪要講普通話
洪尚秀電影海報,作者Choi jee-woong,靚到癲
呢堆好似係Plain Archive出《愛得對愛得錯》blu-ray奉送嘅明信片
已經缺貨
與神2 好好睇wor
點解d人覺得悶
《觸不到的戀人》(2000)
學巴打話齋,以前啲愛情片真係拍得好唯美好細膩,呢套仲多咗幾分文藝加少少奇幻元素,真係好正 青澀嘅李政宰加包包面嘅全智賢,真係屈機 雖然有啲劇情都係狗血咗啲,但個ending俾到觀眾好多思考空間 首must say goodbye都好易入腦 咁當然唔夠i believe咁經典 之後荷里活都翻拍咗套《The Lake House》奇洛做男主,普遍評價係唔夠韓版咁唯美浪漫 最經典嘅愛情片仲爭《我腦海的橡皮擦》同《八月照相館》就補完
觸不到的戀人好睇
2000年代韓國愛情片真係屈機 仲捧起唔少女星
孔劉拍完套電視劇之後潛咗成年水
咁就500
啲愛情片拍得好純樸,同時都好賺人熱淚(或者叫狗血煽情既)
可惜已成過去,回不了既感覺同年代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞