韓國電影集中討論區 (8)

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
唔係 岩岩 search 返係 解冰
唔好話懸疑驚慄片 今年仲未搵到套好睇既韓國戲
剛睇完北韓諜戰,套戲正,好睇,高質

🇰🇷️Propaganda Cinema Store電影精品現於電影中心發售🇰🇷

有留意或者收藏開韓版電影海報設計的影迷有福了!電影中心首次與韓國著名的「Propaganda設計工作室」合作,在電影中心會員部售賣他們出版的韓版電影精品,例如《星光伴我心》及《公投飯票》明信片、Propaganda自家設計的迷你海報合集,更有收錄了50-60年代韓版外語電影宣傳品的珍貴藏書。

每項精品只有小量,售完即止。想要嘅話就要快啲衝過嚟電影中心!!!
人狼唔算好差姐,動作場面水平幾好,動作原作本身就唔係爆谷片
故事唔知做乜無啦啦要對反派著墨咁多,變相主角班人唔夠戲分
男主著墨少得可憐,女主過多往事令人邏輯混亂(明明以前可以開槍殺人,點解依家做任務騰哂雞)
一路睇都冇原作萍水相逢既味道
Ending改得兒嬉,原作主角深明大義,為左組織犧牲條女,成為悲劇英雄
電影版就咁劈炮就得,而且阿頭唔說教唔屌醒佢反而只係唔夠打放走佢,原意係好但改得好差
過兩日去睇下先
留名
北寒諜戰?
呢套橋段老土,冇乜驚喜
好正,好好睇
劇情緊湊
人狼唔算好差姐,動作場面水平幾好,動作原作本身就唔係爆谷片
故事唔知做乜無啦啦要對反派著墨咁多,變相主角班人唔夠戲分
男主著墨少得可憐,女主過多往事令人邏輯混亂(明明以前可以開槍殺人,點解依家做任務騰哂雞)
一路睇都冇原作萍水相逢既味道
Ending改得兒嬉,原作主角深明大義,為左組織犧牲條女,成為悲劇英雄
電影版就咁劈炮就得,而且阿頭唔說教唔屌醒佢反而只係唔夠打放走佢,原意係好但改得好差

已經放棄睇呢套
準備去睇
本身今日睇,返屋企眠一眠,一起身已經過哂鐘
Propaganda既bluray套裝都好靚
巴打之前post嗰堆洪常秀postcard就係呢間公司出品
《Burning》將代表韓國出戰奧斯卡
李滄東真係屈機
幾時可以入戲院睇
《北寒諜戰》改編自真人真事,你對歷史上兩韓的政治文化角力又了解多少?原來一場南北韓破天荒的廣告合作,顛覆了既有兩韓意識形態上的禁忌!想知多啲就要嚟聽映後談喇!

《北寒諜戰》映後分享︰北風 vs 韓流 - 南北韓的政治與文化較量

日期:9月9日(星期日)
場次:13:00
嘉賓:鍾樂偉先生(中大全球研究助理講師)
地點:百老匯電影中心1/F

分享會免費入場,歡迎大家參加!
搞到好想入場
能成為密友 睇完有返啲睇jsa嘅感覺,但當然仲爭一截 可能唔係好夠精神,覺得中間拖得好長 最估唔到狂拍金正日正面 仲有李孝利客串
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞