講到尾,珀麗灣居民原罪就係買左樓

84 回覆
93 Like 32 Dislike
低價買左樓係層樓有升值唔抵幫,高價買左樓係大撚把錢仲嘈咩呀嘈,租左樓就係柒頭戇撚鳩

講慘唔夠乞衣慘,憑咩要幫你
地產商搵食係應該,一年賺幾百億唔代表要比服務你
承諾左既服務話冇就冇係理所當然,做乜要益你班業主
政府幫地產商唔幫居民更加係天公地道,做咩淨係幫你一個呀?

講得呢番logic既連登兒童,記緊你既邏輯,他日你或你屋企人身上發生任何事,都唔好出聲同搵人幫手,你一定唔夠執緊垃圾食既呀婆慘,比人壓詐係正常喎,好出奇呀?

連登係幾咁體現左黃子華既魚蛋論
好多香港人真係屎都不如
D 窮撚心腸好惡毒
Child登啲公屋仔
超亂呀⋯⋯ 其實發生咩事?

發展商係咪繼續有提供巴士有船
只係因客量不足
所以要減少非繁忙時段班次?
我理解有冇錯
你既意思係
珀麗灣冇自住居民
全部係炒樓應該仆街死既含包散
係唔係?
你有事個陣最好都比左錢先好叫人幫你
你老母遇車禍,比左錢先好叫人醫
其實喺連登買左樓已經係原罪
SHK怕蝕當年就唔好同政府簽條lease講明要提供適當嘅船同車比馬灣居民啦撚屌,而家蝕錢就走灰色地帶cut車cut船,你話平日2點到4點果啲時間無人搭cut班數我明,但你明明荃灣西架船需求大你都照cut淨一日得兩班又點講得通?

你呢班child同講緊我地反終蟈,回歸前就比咩自由到而家又收翻唔算數一樣之嘛!咁你地係度屌咩土共講咩支爆先?學你地講買得珀麗灣就預咗無車無船,咁你留得係香港就預咗比支國cut自由同打壓啦!

成班都痴痴地
唔好咁直接啦,佢又屈你公屋仔
blue blood ma
賤民一律收嗲
keep quiet or support park island
全港其他業主有冇出過聲呀?

要班窮毒撚幫手?不了
除左仇富, 仇富同仇富
樓主仲有無其他野講呀
好悶呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞