「突發」尖沙咀美麗華商場有人跳樓

357 回覆
170 Like 13 Dislike
係連登留個言都俾你話有份殺
咁你去救人未?
定你覺得係度屌人會救到佢?
我生而為人比較有同理心
理性佔唔少
唔似你地鳩下鳩下
我同理心都覺得你幾可憐,你做人健康又開心就應該唔會去叫雞
呢句野其實都係廢話 你唔覺
我都有同理心 不過我選擇將佢收埋 而亦因爲我收埋左 今日我得到既野更多 唔知你依家幾大 不過如果你今時今日仲保持到有呢啲心態 其實係一件好事 我希望你人生中所以際遇都唔會令你有任何變質 你亦無講錯一樣野 大家價值觀唔同 在我而言 一啲本身所認為所認知既價值觀早就係我踏出社會一刻深深咁收埋左 我收返我頭先既說話 祝你永遠都保持到呢種心態
去得跳樓本身心態都會好得去邊啦下?
心態已經崩潰,想自我解決,
仲要比你呢班人叫快d去死
想像一下第日你遇到d不愉快既事想自盡
你周圍既人都叫你快d去死,你會有咩感受?
你所做既野從來都係互相影響,影響到成個社會
我只可以講他朝君體也相同
我覺得自殺解決都係一個好方法
不過又覺得呢個社會多d愛,從來都唔係一件壞事
其實好多野都無抵觸 我做人開心一樣可以因爲我想停留係開心呢一刻而去自殺 我身體健康亦可以因爲咁而自暴自棄
居然仲幻想有美好世界
Even你日日睇到表面果隻和平理性同性心乜乜柒柒既世界 知唔知底下死左 壓迫左幾多人
同理心做唔到教條主義 社會浸多幾年你就明
由佢啦 人慢慢大左先會知世界唔係非黑即白
講到叫雞既人一定=身心有問題咁
好撚大愛呀
所以我話好多野無抵觸 同埋認同你叫佢浸多幾年 就會知世界唔係非黑即白
屌你老母你第一日上連登?
多謝巴打你,希望你早日拎到個同理心返出黎
理解到可能你以前既生活艱苦先收埋自己
我會繼續保持呢個心態推動人,多謝巴打你鼓勵

我朋友老母癌症死左,自己又有病feel到其他人都好慘,先掘到個心出黎
之前我都會屌d人跳樓阻路,巴打慢慢黎啦
可能有人會問 咁係咪冇解救方法 呢個世界係咪就係咁黑暗 點解
原因好簡單 因為主宰緊世界既係人類
又一件大愛撚
你講支那果下個心有無好痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞