有冇南亞人上連登?加你問我答 (2)

298 回覆
27 Like 86 Dislike
廢老打撚死南亞仔

https://youtu.be/oHtvkxC2m2o

個同鄕on9 撩人者賤 打死無怨
1.南亞邊邊啲國家係唔食豬肉.
2.有咩禁忌係做出黎會俾人圍

想去個度旅遊了解下姐!
十幾年前波友介紹踢一支參加香港丙甲聯賽嘅業餘球隊,班主揾咗一半尼泊爾裔來,變成一半華人一半尼裔嘅球隊,最後完全夾唔到,場場畀人大炒,佢哋大部分識廣東話,但會同華人保持距離,華人隊友大多都會同佢哋保持距離,根本就有條河隔住咁,連半場都係分開坐,得我會同佢哋傾吓計,但佢哋成日認為我另有企圖想揾佢哋笨,唔會真心對你,班華人隊友見你同佢哋有交流又會覺得我華人堆唔埋走去埋異族堆係異端,根本一定要歸一邊,我只想正正常常踢波啫,最後頂唔順好多比賽都冇出現。
1.南亞邊邊啲國家係唔食豬肉.
2.有咩禁忌係做出黎會俾人圍

想去個度旅遊了解下姐!

基本上信回教都一定唔食 巴基斯坦同孟加拉信回教所以一定冇 印度 尼泊爾 斯里蘭卡個d食唔食睇個人
唔好係印度搞路邊既牛 因為佢地係印度教係神聖 同埋唔好亂碰周圍物件因為隨時路邊石頭都係神祗 尤其鄉下地方
十幾年前波友介紹踢一支參加香港丙甲聯賽嘅業餘球隊,班主揾咗一半尼泊爾裔來,變成一半華人一半尼裔嘅球隊,最後完全夾唔到,場場畀人大炒,佢哋大部分識廣東話,但會同華人保持距離,華人隊友大多都會同佢哋保持距離,根本就有條河隔住咁,連半場都係分開坐,得我會同佢哋傾吓計,但佢哋成日認為我另有企圖想揾佢哋笨,唔會真心對你,班華人隊友見你同佢哋有交流又會覺得我華人堆唔埋走去埋異族堆係異端,根本一定要歸一邊,我只想正正常常踢波啫,最後頂唔順好多比賽都冇出現。

信任係要比好多心機時間去慢慢培養
以前form1 華人都同南亞同學日日嘈 但到咗form6 大家friend過打band
南亞🐕又推南亞post
見到標題都覺得臭

你地同鄉真係唔撚抵幫
知道你係土生土長香港人
但sorry都講句,
果堆假難民南亞撚真係死都冇人可憐
一諗到自己身邊有任何熟識嘅人
比蝻 煩/搞過,個心都唔安落

以前form1 華人都同南亞同學日日嘈 但到咗form6 大家friend過打band

佢哋畀我嘅感覺係自我保護意識極強,呢個亦係點解一啲南亞人喺香港永遠處身邊緣嘅原因之一,因為佢哋自己都有分邊緣化自己,有機會接觸更多社會嘅嘢但自動放棄,都未試就話我又唔係華人呢啲機會點會係我,相信呢個問題會長存落去。
你地同鄉真係唔撚抵幫
知道你係土生土長香港人
但sorry都講句,
果堆假難民南亞撚真係死都冇人可憐
一諗到自己身邊有任何熟識嘅人
比蝻 煩/搞過,個心都唔安落

Is ok 我理解 唔係你既錯
個班人真係唔抵幫

佢哋畀我嘅感覺係自我保護意識極強,呢個亦係點解一啲南亞人喺香港永遠處身邊緣嘅原因之一,因為佢哋自己都有分邊緣化自己,有機會接觸更多社會嘅嘢但自動放棄,都未試就話我又唔係華人呢啲機會點會係我,相信呢個問題會長存落去。

我自己咁睇 佢地細個好多唔多唔少都受過歧視 所以對華人有一定既不信任
ISIS有無招募過你
ISIS有無招募過你

唔洗訓?
唔洗訓?

病咗 瞓唔著
唔洗訓?

病咗 瞓唔著

渣ga
唔洗訓?

病咗 瞓唔著

渣ga

食太多川椒雞 搞到胃痛
南亞姐係邊個國藉?

印度 孟加拉 尼泊爾 巴基斯坦 斯理蘭卡

點識到識講廣東話既南亞妹?

去參加社區中心基礎中文班扮學中文or交
或去鬼佬餐廳酒吧打工 不過多數唔識中文

打工果d99.99999%尼記or 賓。。。。。

btw覺唔覺得d賓賓好淫賤
我d尼/巴/印fd都話佢地條淫西
1/8 印尼留名
無忽似

印尼華僑算唔算南亞

我諗唔太算

印尼華僑
我阿嫲應該係印尼人
見佢唔係漢名
三代之上唔知有冇同當地人通婚

印尼係東南亞國家,不過香港依然有好多人東南亞及南亞不分。我阿媽都係印尼出生,不過係華人,但基本上佢成個家族都係改印尼名,中文直譯乜乜古尼亞雲,乜乜華域,只睇名以為當地土著,但都係因為蘇哈托管印尼時為免麻煩而改,身分證用印尼名,但全部本身都有中文名,所以巴打要注意,係咪因為其他原因改印尼名。
南亞姐係邊個國藉?

印度 孟加拉 尼泊爾 巴基斯坦 斯理蘭卡

點識到識講廣東話既南亞妹?

去參加社區中心基礎中文班扮學中文or交
或去鬼佬餐廳酒吧打工 不過多數唔識中文

打工果d99.99999%尼記or 賓。。。。。

btw覺唔覺得d賓賓好淫賤
我d尼/巴/印fd都話佢地條淫西

淫在骨子裏
有個中學同學食過賓賓 佢話賓賓床上咩都肯玩 屎眼都得 又主動 又大波
可惜 這些機會

我自己咁睇 佢地細個好多唔多唔少都受過歧視 所以對華人有一定既不信任

所以條裂縫咪愈來愈大,因為兩極化,我又唔信你,你又唔信我,最後少數嗰堆一定死,因為人少。然後問題不停輪迴,五十年後一百年後一樣。

所以條裂縫咪愈來愈大,因為兩極化,我又唔信你,你又唔信我,最後少數嗰堆一定死,因為人少。然後問題不停輪迴,五十年後一百年後一樣。

唉 好無力
見到呢張圖 我都唔知點接受你地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞