開心速遞(100)熱烈慶賀添食至540集 / 不要黃心穎主題曲

1001 回覆
70 Like 26 Dislike
難關多到可以拖足180集

原來嗰陣已經出過 Kenneth Cao
呢個係第幾集

呢集係蓮輝既開始
有喺元朗譚仔見過後生仔樓面
超級格格不入
編劇已經鋪排幾百十萬樣野落呢條線
送水輝同大小姐拍拖 只係尋寶圖反應都有排講
因為一直講啲野以為係Philip 仔送

又有Jenny Max John 成個二房人可以視為把柄
連返爭產part

太多野可以講

編劇如果寫唔落可能有機會都係悲劇收場
根本蓮輝,潮善嘅感情發展係正劇水平
班名媛一定比好多說話大小姐聽
諗起阿滕話自己專拍外景夜景 好唔sitcom

兩個都有悲劇原素係入面
同埋拍咗勁多外景

潮善又本身大家覺得中二爆嘅諗法變真事再咁樣大悲劇揭穿
蓮輝唔講啦 身份背景就係最大問題

我覺得編劇都故意唔想條條線都咁處境劇式開開心心一齊就算 要比追看性
死對頭賈名媛一定出黎
又上爆周
雖然宣佈咗添食可以寫好多野,但希望蓮輝唔好太拖,否則好易變咗好似潮善咁
不過睇編劇寫蓮輝初戀系列個tone都係比較多搞笑位,最好之後都keep住依個tone
潮善就係之前嗰一輪太正劇feel,搞到好悶
其實開心速遞個精髓真係膠,一正劇化咗未必好睇
見到家明影大合照...
見到E度既(100)標題...
仲以為係熱烈慶賀龔燁行動成功
BTW~有得添食,非常好,表示好多條線可以發揮!!
回家了
大佬
愛回家亦愛回水!!
騎士家明快d返嚟回水啊!!!
有人dum西瓜搵你
最好就無視啲難關先...

一寫得多就SAD
多謝E度既巴絲關心...
本身有其他業務,未必可以Keep住Mon post~~
但都會keep住J睇開心速遞,啱話題既都會派下膠搭下兩嘴的~~
https://lihkg.com/thread/700557/page/19
偽青一早重見天日左啦
來巴真係好鍾意我咁wo~hehe
成日J蹤我...

遲啲可能好似風少咁求其交代佢走算 三太就可以回來了
鬼叫你臨播散水個集存在感爆登咩,講D野又鬼死咁頂癮
加埋你咁獨特既 EMOJI同~!!!???都幾難唔想念你

btw做左少奶咁係咪以後都唔使再係8點見到佢
嫁咗就唔好再出現啦
埋街食井水嘅典範
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞