[重新出發]Nokia 6

84 回覆
5 Like 4 Dislike
iphone終結者
會唔會係大陸機掛Nokia 名

Microsoft賣左Nokia個名比富士康出手機,即係話,依一部機係富士康做但係用nokia名出

你係錯撚哂
ms係賣咗nokia工廠同生產技術俾富士康
nokia個名唔係由ms可以授權,nokia個名係由nokia自己授權俾hdm,hdm做設計同開發,而nokia亦會參與設計同專利授權,之後hdm可以用nokia個名出機,生產就交由富士康代工生產

乜撚嘢富士康用nokia名出手機
出旗艦再叫我

Microsoft賣左Nokia個名比富士康出手機,即係話,依一部機係富士康做但係用nokia名出

你係錯撚哂
ms係賣咗nokia工廠同生產技術俾富士康
nokia個名唔係由ms可以授權,nokia個名係由nokia自己授權俾hdm,hmd做設計同開發,而nokia亦會參與設計同專利授權,之後hmd可以用nokia個名出機,生產就交由富士康代工生產

乜撚嘢富士康用nokia名出手機

純貼牌?HMD:我們能夠使用 Nokia 內部技術
http://blogjackphone.com/nokia/nokia-in-house-technologies-to-be-used-on-hmd-nokia-branded-products/#$$ojgooz&&HPeo+NWgEeah2QpYClQBIg$$

Nokia 開新職位管理 HMD 推出手機符合質量要求
http://blogjackphone.com/nokia/new-posts-from-nokia-tech-to-manage-their-branded-products/#$$ojgot4&&dbB3StWgEeajAwpYClQBIg$$

Nokia 開新職位管理 HMD 推出手機符合質量要求
http://blogjackphone.com/nokia/new-posts-from-nokia-tech-to-manage-their-branded-products/#$$ojgot7&&d8w0nNWgEea0MApYClQAJQ$$
又係大陸貼牌機,同blackberry 一樣, blacklist 得
又係大陸貼牌機,同blackberry 一樣, blacklist 得

佢仲有廠咩? 如果係Eu做,又唔係依個價啦

同moto一樣,貼牌大陸機

moto z個盒有lenovo大字

佢仲有廠咩? 如果係Eu做,又唔係依個價啦

bb已經唔出機啦

唔係wor佢應該係HDM (nokia後繼食左部份MS mobile)

之後好iphone咁俾foxconn做生產

應該係ODM形式唔係OEM生產

3000mAh呢個幾吸引,不過無指紋unlock有d失望
射左thanks
http://www.ringhk.com/news2.php?id=14317

呢個網話有指紋喎,
btw 部機好撚柒,成部強國機咁,
希望到時d flagship 會靚仔d
http://www.ringhk.com/news2.php?id=14317

呢個網話有指紋喎,

咪又係富士康生產囉

呢個網話有指紋喎,

咪又係富士康生產囉

公模改小小又出
比小米果堆好睇好多啦

呢個網話有指紋喎,

咪又係富士康生產囉

iphone都係富士康生產

呢個網話有指紋喎,

咪又係富士康生產囉

根據班懵撚個諗法,iphone都係貼牌機

咪又係富士康生產囉

貼牌果D, 講黎都浪費時間
不過依部野都叫Nokia回歸的第一部,睇到時出左測試先知流唔流
話大陸機個啲人連wiki都懶

咪又係富士康生產囉

不過依部野都叫Nokia回歸的第一部,睇到時出左測試先知流唔流

OEM ODM都未識分

希望nokia用android會生生性性啦

nexus上到pixel個位空左個中價位市場出黎,好想nokia食到呢個價

不過個home key真係好撚樣衰

咪又係富士康生產囉

OEM ODM都未識分

nexus上到pixel個位空左個中價位市場出黎,好想nokia食到呢個價

其實我唔明點解唔用FLAGSHIP既CPU 反而用咁入門既CPU
用STOCK ROM好正常 佢上次部N1 反應唔錯 係衰抄IPAD樣
佢唔賣CONFIG 會死得好慘

咪又係富士康生產囉

OEM ODM都未識分

其實我唔明點解唔用FLAGSHIP既CPU 反而用咁入門既CPU
用STOCK ROM好正常 佢上次部N1 反應唔錯 係衰抄IPAD樣

咁呢部係支那獨賣啫
佢都未正式開發佈會發佈新機,而hmd高層都證實會有旗艦機用s835

OEM ODM都未識分

人地hmd都冇話旗艦機來
你地班友自己冠名旗艦
痴撚線

OEM ODM都未識分

咁呢部係支那獨賣啫
佢都未正式開發佈會發佈新機,而hmd高層都證實會有旗艦機用s835

一步步黎啦,我都想市場多D選擇
希望hmd同nokia唔好on99同班廉價支那機玩泥漿摔角
旗艦機賣返5k
中階3k
低階1-2k

佢個對手係***同apple,唔好貶低做支那廉價電子垃圾嘅競爭對手
連Nokia自家嘅z launcher都唔用,出埋啲垃圾大陸機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞