驚悚X懸疑《聽說過日本的恐怖樂園嗎》

946 回覆
608 Like 19 Dislike
睇完 想唔想食呀
收到
計埋facebook目前醫院以大比數跑出
都估到大部份人會揀醫院,我都有考慮過,最後無揀因為覺得有D typical
推一推 仲睇緊樓主個美國故
暫時咁睇,我覺得美國啲情節相對比較嘔心得多,
睇到我起雞皮 當中最憎最驚係小強雨!!
嘔心到仆街 邊睇邊幻想到個情節
對我嚟講,醫院恐怖片百看不厭
再推
之前都有追開聖地牙哥... 今次依個快左入戲肉, 睇到好想嘔....
終於一字不漏咁睇完....
頭痛了....
輕輕一推 半日睇埋美國鬼故、美國鬼故外傳、大陸工廠 真係睇到有啲頭暈!但不得不說真係好正 一陣準備j埋樓主死也不個故同埋一覺醒來個故
好開心吸引到新讀者J晒我啲故

好奇一問,你喺邊度睇故多?
facebook定紙言?

暫時有無咩讀後感分享吓
咁唔爭在睇埋大陸工廠故同外傳先啦
證明我都有返咁上吓變態
新讀者留名
樓主加油
無番咁上下點頂得順我啲故呀
好正
但唔明點解佢地咁易轉地點
無人看守佢地咩
留個名先
睇落去會解釋,唔想劇透住
你終於應我
樓豬
又諗返起啲蟑螂
我係Fb睇 紙言好似laglag地
讀後感就係好撚好睇呀屌
如果樓主咁多個故啲人都有小小聯繫都幾正
例如好似天韻 咁睇法好似入左佢地個世界。

Ps.. 樓主我今日睇fb icon 原來係女!
Btw 文呀文呀
真人係咪都有返咁上吓變態
《聽說過日本的恐怖樂園嗎》
17 狗男女

把活生生的久美子鋸死、替翔開腦後,樂園還病態地安排一頓人肉大餐給客人們享用。

期間天韻有意無意地報時,再加上我們身處的位置除了電視,樂園還暗暗安排了掛鐘給我們!

雖然踏入鬼屋區他們沒有明確說出園區注意事項,難道這些不是指令的提示嗎?!

警告:
本小說含血腥、暴力、色情描述,未滿十八歲請勿閱讀。
本小說不鼓吹任何暴力/虐待行為,切勿模仿。

忽然,我腦內的電燈亮起!

「我知喇——!」我驚呼。

由於時間緊逼,我直接把指令道出:「我哋要喺一點十五分前、即係十五分鐘內跑到樂園正門果度!信我啦!邊跑邊講!」

不等她們回應,我率先跑落一樓。里奈是第一個跟來,臉頰熱得通紅問:「十五分鐘,唔使咁急啦,呢度過去咪頂多五分鐘。」

儘管如此她還是體諒我想趕時間,沒急著要我解釋。

「出面成街都係面具人,就算佢哋未必咁快捉人,都有可能特登阻住我哋。」我繞到後門,門外是空地看不到的後巷,目前空無一人。

Octivia滿臉黑人問號:「點解你咁肯定你估個指令係啱?」

相信我就等於把條命交給我,我帶有歉意地說:「趕唔切喇,一路行一路講啦。」

她們沒有更好的想法,只好加入。

「如果係咁,」Octivia攤開地圖,用手指劃出路線。「沿住商店街直行會最快,但你哋要跟實我行。」

在這方面,我相信她的能力:「好!咁你帶路啦。」

Octivia鑽入後巷,我們緊隨身後。空地那邊不時傳來拍掌聲,不曉得他們還要用翔的屍體「娛樂」甚麼。

鬼妹說要經商店街,卻巧妙地不挑大街走,而是沿店舖的後巷移動,避開沒加入空地環節、在大街上走來走去的客人。

「雖然個變態天韻喺鬼屋區無直接講出規則,」我悄聲道出猜測。「但佢有俾提示。」

「時間嘅重要性?」里奈試探。

彩香說:「咪話咗要食Lunch囉。」

我搖頭:「其實天韻對於喺鬼屋區要做咩佢一早講咗、早喺我哋啱啱入園無耐。我哋喺集合地點果陣佢每人派咗張地圖——」

「咮!」Octivia打斷。「行前小小再講!」

原來前面是十字路口,我們得穿過大街才能繼續移動。

她探頭窺看,面有難色說:「有個變態佬喺度。」

現在是一點兩分,我們只走了幾步而已。「屌!」

我從Octivia的角度看出去,目前大街沒人,面具人應該走進店裡或移動到其他區,除了離我們四、五間舖位外,有人靠在商店門坐在地上打盹。

變態佬戴了面具,看不清楚他雙眼是否緊閉著。

「二揀一,」Octivia冷靜分析:「殺咗佢,或者冒險續個續個跑過去。」

我們四人再次七嘴八舌:

「萬一佢突然醒咗點算呀?」

「我覺得佢似係玩到攰得滯坐吓,根本無訓著囉。」

「一嘢殺咗佢一了百了啦!」

「邊個落手先!我唔想犯規又俾人捉走呀!」

「我行先,你哋續個跟嚟。」最後,我深呼吸道。

說罷我立即後悔,忍下沒說「我只係見時間一分一秒咁過,唔想再晒時間」。

我吞吞口水,不理眾人阻撓、輕輕踏出一步走到毫無遮掩物的大街上!

在她們眼裡,我的背影很帥氣吧?

多希望可以大步大步像個英雄行走,這樣至少可以看起來霸氣點,而現實我是半蹲身子、踮腳小步地跑向對面的店舖。

拜託別看到我!拜託別醒來!

她們續一過來,期間變態佬沒醒來。四人成功移動後,再次進入比較安全的商店街後巷。

「我都估到個指令係咩喇!」里奈繼續剛才被打斷的話題:「係Cole你啱啱話天韻派地圖提醒咗我!個女人果陣講過,行晒成個廢墟大概要三個鐘,叫我哋一點三番到出發地點集合!呢個就係今次指令,我哋要去樂園正門口!」

「雖然唔係百分百肯定,但我覺得可以搏一舖!」我點頭。「不過我唔會逼你哋,要跟住嚟就繼續行啦!」

畢竟賭注是自己的生命!

「我信你!」里奈豪邁地拍拍我肩膊。「Cole!」

Octivia在最前方說:「行快啲啦!」

消極彩香只好說:「好啦。」

店舖的後巷寬度只夠一個人過,我們一個接一個穿梭後巷上走走停停,一路上遇到有人在店內時,Octivia機警地帶我們繞過。

走著走著,Octivia突然瞪大雙眼指住前方的商店,透過後門的玻璃可以隱約看到裡面。「有腳步聲!快啲匿埋!」

甚麼?!

在前方的彩香和Octivia快步向前跑,後方的我只好拉住里奈竄入旁邊的商店裡面、跳到高櫃背後躲起來。

我的心臟劇烈狂跳,不曉得是因為怕被人發現,還是因為與里奈緊貼著擠於緊閉空間裡,加上高溫使我整個人火熱起來。

緊接住,後巷傳來開門聲、沈重的腳步聲傳出!

我不禁佩服Octivia靈敏的五官和判斷力,幸好有她打頭陣。

「嚟呢度一定無人,你放心啦。」重鼻音的男人用英語說。

回應的人是女聲,她半推搪道:「唔好啦,我老公可能搵緊我喇~」

不管他們這些爛對話是甚麼意思,最糟的是聽到他們正朝我們這方走過來!

從雜物的縫隙與半開的窗口窺看,有個肥胖便服男站在我們店外正前方!「嚟啦,我保證摸兩下就放你走。好耐無聞過你嘅香味喇。」

仆街!這是甚麼狀況!?千萬別進來!

「咦呀,你次次都咁講㗎啦~」身穿緊身短裙和高跟鞋的金髮女人跟了過來。

死胖子性急地伸出咸豬手摸女人的胸部!

不用說兩人仍在戴住那該死的面具啦!是怎麼樣,不曉得對方身份還要偷食,是這種刺激感激發他們要打野戰嗎?!在血腥的廢墟裡面?!

他甚至一把抱住女人,肥豬頭栽進她懷裡。

屌!偷食行遠些啦!

女人作勢推開他,屁股卻任由胖子亂摸:「哎呀唔好咁啦~」

這班有錢人的生活還不夠快樂嗎?怎麼口味如此另類!

里奈忽然緊張地撞撞我手臂,示意我看後門。

一看、糟糕!剛剛衝入來沒時間關門,後門正打開!

而一路上所有後門是關閉狀態,現在唯獨是我們這店開門了!

「咦,係咪有人喺裡面呀?」女人與胖子激情地舌吻間,竟然留意到門已開!

胖子瞬間警戒地停下動作。

然後,我聽到有人踏入店內。

===待續===

每次出故最開心就係睇到讀者留言同小小的like/正評
雖然未必可以每個都覆齊,
但我個個都有睇同盡量記低你個名㗎
講咁多,即係想你識做啦

請Follow
fb: 橘子綠茶
https://www.facebook.com/greenizmstory/

ig: greenizmstory
https://www.instagram.com/greenizmstory/

想最快知道有故事更新,
記得Follow同喺我fb首頁禁"搶先看/See First"
另外,fb裡面嘅相薄有齊晒我嘅其他故
《聽說過日本的恐怖樂園嗎》
03 一股涼氣自背後竄遍全身

「大家千祈唔好唔聽指示去其他區,因為每區都有危險,到時我會續一提點大家。」最後她補充。「如無意外,成個遊歷過程大約個鐘,即係點十五分右嚟番呢度。」

quote番第三回
之前無計好時間,綠茶在此要修改一下
希望大家唔好介意
其實係有㗎,你J咗死也同一覺醒來未先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞