一人幾樣細個get錯嘅on9嘢

1001 回覆
2362 Like 44 Dislike
細個見到賽馬會診所,以為係幫啲馬醫病
細個見到呀婆呀公個名得兩個字,但自己同呀爸呀媽個名都有三個字,以為去到唔知幾多歲要將自己個名第三個字cut咗佢
見到小巴道門寫住自動門,真係以為咁先進有sensor識自己開 大個先知係唔洗手拉咁解
諗返起都覺得好on9
話說小學要學寫毛筆字
個miss話聽日帶雜誌毛筆墨返嚟
咁我無理點解就帶咗本雜誌返學

第二日返學見人拎啲「習字帖」先知戇鳩咗
個陣收埋咗本雜誌唔敢同人講
幼稚園調位
個老屍話玩調位遊戲
調完之後佢話玩完
叫我地坐喺自己位
我以為個game完左要reset
走去自己原本個位
以為個同學唔肯讓位
打左佢幾拳
我都試過 心諗咩雜誌
講起聽錯嘢,我諗起小學要聽埋啲濕鳩assembly ,每次個老師都話咩「好開心請到呢個港姐」blah blah blah,但明明條友係男人嚟 之後先get到係講者
維他奶都幾性暗示吖其實
幼稚園定係小一二左右
以為打麻雀=打獵動物嗰種
喺堆親戚面前鬧佢哋殘忍同忍唔住喊

依家屋企人間中仲會拎返出嚟笑
細個問屋企人煙肉係乜嚟
佢答咪用煙熏熟嘅肉囉

跟住我腦入面幻想幾廿個煙鏟揸住支煙喺度焗舊肉

諗唔明點解D大人咁嘅野都放得入口
樓主個啲諗翻都幾可愛
乙個=兩個
小學上中文堂要帶毛筆
我媽唔知咩係書法咩係毛筆(佢唔係華人社區長大)俾左支畫畫用既畫筆我 以為有毛就係毛筆 我俾隔離位同學笑到仆街 個恥笑樣我仲記得
馬死落地行
細個諗點解冇甲個同丙個
以為隱形戰機真係識成架隱形 好似avengers啲機咁
細個睇得多tvb
以為男女咀咀真係會大肚
細個睇數碼暴龍03個陣聽主題曲,諗左好耐露營點解必須走
以為安全套係避彈衣d fd 保護生命安全咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞