[月經] 油卡/油券資訊分享 (窮L&新手專區)

1001 回覆
45 Like 5 Dislike
有用恆堡係咪申請唔到張紅卡?
其實我計過數,如果你有油券,入400送50,用-0.9呢張shell bonus card, 以而家16.64L, 可以圍到每公升-2.56,抵過好多油咭,又可以用信用卡
聞說要過冷河
唔係1500送50?
1500分送50,係用shell bonus card 儲分的,計埋呢d分換埋呢d油券,其實仲抵,所以,有400送50油券就諗都唔洗諗,狗衝去用張-0.9 bonus card
請問係邊可以拎到$400送$50?
1500分即係入滿1500L? 有無限時?

計返好似用油券平過用垃圾恆堡 $0.2/L
唔申請月結油卡計,依家應該caltex 暫時最抵 唔洗13蚊1L
esso 申請保良局紅卡$1.7~9(?)
咁就唔使特登就佢
加德士:直接同雪佛龍申請,但好像同恆x 有衝突
有冇 esso 嘅平油卡
唔想特登星期二 三先去入。就住就住咁
後邊兩間中石x 一擔擔 不置評
百佳劵都仲好,起碼9x 折掟出街梗有人要
同埋特價貨照用
esso保良局紅卡
巴打有冇恒生咭?
油券自己實會用,計埋優惠等於-4.3喎
1500 分 = 入$1500 油

佢由1/1~31/12 計

佢可以配合-$1.9 現金卡用,圍返大約等於-$2.7上下
不如你分享下點計到-$4.3
出面Agent 卡一般折扣都高過佢星期二三個rate,搵間大公司申請囉
我諗係之前hktvmall promotion, 最平$720 買到1000中石油油卷
X2,但要搵 sales 先有-$100,如果唔係得-$80
74折買券,當而家16.44咪4.27
最低見過72折
係,我懷疑係hktv標錯優惠,
油券都可以折上折,
優惠日去到下午,油券落埋架
我去拎油券果時見到有人拎成百張
係有 bug,-$80 個優惠開下停下,落架又上架

我都買左成皮野
買到銀行問我做乜係咁$740交易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞