[月經] 油卡/油券資訊分享 (窮L&新手專區)

1001 回覆
45 Like 5 Dislike
聽講係地下吸免泊個位,之前聽人講會放喺枱面任拎

巴打拎到報告返
有shell現金卡-2.2,上facebook申請
同埋caltex紅卡-2.2
之前係Megabox 9樓counter任拎
巴打真心求教,點樣用油卡高得過減4.3? 上面大家講極最平都係uber卡減3個幾,普通油卡減2個幾
同求
Uber要十年車先得⋯
覺得月結卡拎得太多資料 所以都係現金卡好
汽油黎講

Shell: Special -1.9 1500送50 我一般都係入普通 正如有師兄講 香港油站嘅汽油全部都係98

Esso: 特價日 -2.0-2.1 都有 但好少入 因為唔會特登等

Caltax: 有張恆堡月結 無乜點計過數 但感覺都係搵笨柒

中石化: 超油成日做減3蚊,普通都減2.1,正如之前所講,都係98油又有乜好怕?

中石油:成日做減2.7,係啲站少左啲唔就腳

小數怕長計,順路而且咁啱做優惠都會入中石油減2.7打爆一缸
74折係-4.2喎,邊張卡咁高
買油券先on9
同買百佳券一樣
啱啱係一間叫 任我行 嘅公司申請緊Esso嘅黑咭
聽你地咁講好似會有伏咁
用緊創年shell減2.5,信用卡比錢,用左幾個月無乜伏,入完有sms同email計返條數比你,好清楚。
但偷資料另計
要睇間agent run 咗幾耐,有啲歷史嘅話應該都較可靠,因為佢有足個嘅 pool 可以維持到佢同油公司嘅 contract。

新開就靠運氣喇
agent 卡其實小心啲都可以用,要紀錄返入油個金額同日期,係怕佢亂過數
點解?
好似14年已經開緊
MEGABOX 有得拎未?
我手頭D 400/50, 用到6月30日, 之後有一堆300/30, 400/40....
我得張300/20 咋
Thx 原來真係有,
不過岩岩先入完油

巴打知唔知用agent 咭係咪都有得送?
我得$2.4
想問下 Shell 點拎到 大折扣 現金卡? 我果張係油站申請得 $0.9..
Shell 現金卡我暫時免過最多-$1.9 或者 港島區22:00 後入油-$2.4

前者經Agent 申請,後者直接去港島區油站拎
爭0.1,入滿60L 都係爭6蚊
巴打想問下中石油係就衝入去就有得減2.7定係要油卡先有折?
要用佢嘅油卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞