CapTV 幾個核心都唔做冇人講?

293 回覆
1300 Like 49 Dislike
https://www.facebook.com/captvhk/videos/628866410800047/?q=captv%20%E6%93%B7%E9%9B%BB%E8%A6%96

[Copy & paste]大家好,我係Cap盾。

差不多三年前,我地冇啦啦搞左舊野叫CapTV。
望返轉頭︰當初只係覺得會幾好玩;冇諗過會捱到今時今日。
由開頭冇人識,到有觀眾開始比反應,甚至鍾意睇,老實講︰係開心同欣慰嘅。所以,首先要多謝各位愛錫CapTV嘅觀眾,同埋夠膽搵CapTV一齊玩嘅商業單位。

世界變化得好快︰墨守成規,好容易就會變成過時。
社會如是、政府如是、網絡如是、任何人都一樣;而CapTV亦都唔例外。

CapTV要向前進步,唔可以再比我呢d老屎忽阻住前進。

喺呢度正式宣佈︰我,Cap盾,由呢一刻開始,唔會再負責CapTV嘅日常營運。
而一班手足︰蘇致豪哥、許賢、LD發、雷爺,亦都會退下火線,唔再參與CapTV一般日常運作。
一陣,四位會各自做少少交代。

喺度,想特別澄清幾樣嘢︰
1。CapTV唔係解散,唔係執笠,呢班係我兄弟,一直都會係。而CapTV永遠都係CapTV,喺我哋心入面唔會變,亦都希望觀眾同我哋一樣,繼續支持CapTV。
2。我哋唔係第一批退出日常運作嘅CapTV成員(好似添添添甜同游學修,其實已經退出日常運作好耐)︰所以,就算之後,CapTV日常運作唔再關我哋事,我哋仲係好關心CapTV嘅,得閒嘅時候,適當嘅時候,我哋都會返下嚟,再做故仔、再出片比大家睇。
3。我哋一直都冇當CapTV係生金蛋嘅鵝︰CapTV嘅組成,除左包括一班手足嘅態度;更重要嘅,係我哋有一班好聰明、好可愛、好珍惜文明世界嘅觀眾。
CapTV人唔多(無論係工作人員數目定fans數目上),但係單單透過網絡,可以聚到一班「大家」係好難得嘅。就此希望接手每日運作嘅人,無論係邊個都好,都可以好好珍惜留守嘅手足同fans。
4。最重要︰我哋唔係擘面走嘅,亦都無擘面走嘅理由。我哋同CapTV嘅擁有人,一直維持良好嘅關係。喺可見嘅未來,亦都唔見得呢個關係會有任何改變。

我哋之後會點呢?
我哋各自都有啲野想做,雖然不盡相同,但係宗旨唔會變︰我哋會繼續講應該講嘅故事、表達想我哋嘅想法、用少少力量去感染最多人。
我哋跟住嘅足跡,未必會同CapTV有關係,不過,希望有興趣嘅觀眾,可以陪我哋一齊探索之後開拓嘅過程。
我哋5個,各自有自己facebook專頁,或者instagram,有任何update,會即時話比大家知,希望大家密切留意;到時鍾意唔鍾意都好,都話比我哋知。

最後,想借呢段時間,多謝咁耐以嚟,喺CapTV出過力嘅人,排名不分先後︰

詩宿叔
添添添甜
JON仔
許賢
發仔
蘇豪
阿修
DAP DAP子
雷爺
堅挺
DOM YEA
簡培
黑鬼
我睇咗啲乜嘢
留言狗
美工霉嘅菊姐、貓工友、狗工友、OK工友、肥龍工友
EDIT臣嘅IRENE、大軒、LOK仔、LORRAINE、ROGER
拍攝組嘅細源、嘉峻、城城、Wyman、嘉嵐、小傑、阿敏
無未人生嘅杜明
聖鬥士STEVEN
大師兄 aka 太陽的后羿
二家姐 aka 我的青春未開始已經結束
漢哥
COMMON PEOPLE
IRIS
屎塔姐姐
C9少女
小確辛
JASON FAI暉
CHRIS圖煩
阿花
如有遺漏,I AM SORRY,總之一句︰心照。
最後的最後,
再一次,感謝各位觀眾一直以嚟嘅支持。
有幾多人唔知captv 其實係under 新傳媒
係果5個人走
CAPTV照做
佢地under乜有影響咩?佢地都係keep住做踩界野
所以咪話off topic
話唔定上面唔想再bump水搞呢
冇左D 主力仲有咩睇
應該都幾難再搵到一班咁玩得起唔驚死又唔怕醜嘅人去拍呢啲片出黎
點解呀
無左豪哥腎仔仲有咩好睇
佢兩個之後最正就係發同雷爺又走埋
詩叔叔好似遲d又走

淨返簡培dom yea個d完全唔想睇
前晚段首映幾搞笑,估唔到係最後一段片
會唔會得罪有關人事 俾人告?
屌解呀
豪哥許賢都唔做 即係可以取消訂閱
冇豪哥配音仲係captv 嗎?
豪姐同雷爺把聲會永遠係我腦海入面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞