用whatsapp玩狼

103 回覆
0 Like 19 Dislike
chat.whatsapp.com/4hX23FrZTrLCnuiO5xRe8c

依條link係入一個新grp 你真係識玩 會加你入一個真正既狼grp
狼狼狼 女預守村村 愛吹野
職業:

狼:mc會開一個grp 互相知道對方係狼 方便狼人討論戰略

女:救被狼殺害 和 毒一個人
兩者可同一晚使用(救同毒一次性)

預:每回合晚上選擇其中一人 並向mc 查問其身份(職業)

守:每回合晚上守護一個人 使該人免於被狼人殺害 可以守護自己 但不能連續兩晚守同一個人

村:完全沒有能力 但投狼時 影響勝負

愛:第一晚 詢問mc 選擇兩人為情侶
情侶互相知道對方是情侶 但情侶不知誰是愛 愛需要盡力你選擇的情侶贏

吹:每rd標記2-3人 標記哂就贏

野: 揀一個人做老母老母死野變狼老母未死 野係好人

學下術語先:
跳-講你咩職,當然可以講大話
笠-本來跳左a職,改跳b 職就叫笠職
V- 投票
暗票-偷偷投一個人
PC-警察,投一個人計兩票
W - 狼

投票格式(pm mc):
你個名 v 對方 pc/w

投票方法
討論完畢 mc cut後 (cut)
玩家有約額外30秒時間pm mc投票
時間完結後(vote cut)
未有投票者將被紀錄

如連續兩晚未有投票 (投pc不計算在內) 玩家即時死亡及沒有遺言

提示:
我地通常玩都會跳職,可以提供多啲線索俾自己人認隊友。狼跳假職可以誤導好人。
你戰術上當然可以潛,無話一定要上水,但有可能玩死隊友。

唔好係狼game 用輸賭方式說服人,除非你賭j 找jj 數

Btw 睇睇新人
玩狼期間,夜晚no game talk(MC 處分)
日間no 亂入及屍變(違者踢出gp 直到完game)

遺言期間,除mc及死者外,任何人嚴禁插嘴...違者mc 處罰
即係點
同tele 狼既分別:tel狼啲職次次都唔同,無定職...
whatsapp 狼八個人起,有定咗嘅職,狼有狼gp傾殺咩人...好人要討論去推死乜野人...

成件事有流程有計數...

whatsapp 狼八人場起手職業
狼狼狼 預守女 村村

狼會扮好人職去說服人,
好人會表明自己身份

全部都講計數 邏輯
好pro
乜唔係有人寫左WEB版啦咩
夠人開game?

夠 有百幾人
好似好複雜
好似好複雜

有冇玩過狼人先 入嚟慢慢教你
點解唔tg 玩狼人bot
點解唔tg 玩狼人bot

我地玩家做mc

同tele 狼既分別:tel狼啲職次次都唔同,無定職...
whatsapp 狼八個人起,有定咗嘅職,狼有狼gp傾殺咩人...好人要討論去推死乜野人...

成件事有流程有計數...

whatsapp 狼八人場起手職業
狼狼狼 預守女 村村

狼會扮好人職去說服人,
好人會表明自己身份

全部都講計數 邏輯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞