[💳] 信用卡優惠討論區 (2)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
留名學野
學生卡持有者留名
留名
學生信用卡:

- HSB Enjoy Card: 定期有優惠,HSB最有用呢張
- HSB 大學卡: 淨交學費賺Cash dollars, 除此之外基本無用
- Standard Charted Master金卡: 基本上無用
- DBS Compass Visa: 百佳卡,可儲里數(最高$10/1里)
- DBS Black Card: 儲里數,有人話直接學生身分申請到,有人話要Share limit 先得。點申請自己諗
- 建行Eye Card: 網上購物用
- 中信Motion: 都係網上購物(但有巴打表示申請唔到)
- 大新One+: 無限1%回贈,八達通自動增值/無其他優惠下就用佢
- 中銀I-Card: 指定10倍積分,每月$1111.1封頂

暫時諗到咁多
歡迎補充
學生信用卡:

- HSB Enjoy Card: 定期有優惠,HSB最有用呢張
- HSB 大學卡: 淨交學費賺Cash dollars, 除此之外基本無用
- Standard Charted Master"鈦"金卡: 基本上無用,食野有兩倍積分
- DBS Compass Visa: 百佳卡,可儲里數(最高$10/1里)
- DBS Black Card: 儲里數,有人話直接學生身分申請到,有人話要Share limit 先得。點申請自己諗
- 建行Eye Card: 網上購物用
- 中信Motion: 都係網上購物(但有巴打表示申請唔到)
- 大新One+: 無限1%回贈,八達通自動增值/無其他優惠下就用佢
- 中銀I-Card: 指定10倍積分,每月$1111.1封頂

暫時諗到咁多
歡迎補充

- CITIBANK CLEAR 網上 2%
- BEA Master "鈦"金卡 網上 2%
- 中信白金VISA
- 中國工商銀行(所有卡)
- HSBC 金卡 (有巴打話學生只批五千)
東亞出左vs 年薪$300k 就ok

https://www.hkbea.com/html/tc/visa-signature.html
八仔增值用One+食1%,1個月執20蚊
儲miles成家學費保費網上繳費用曬EYE卡,其他消費all in DBS Black World Master,目標grad前換到張飛南美嘅機票

https://www.hkbea.com/html/tc/visa-signature.html

請問呢張有咩用同埋咩玩法?

就咁睇無咩用
又換唔到里數
留名
LM
咁多學生哥
在職想整張換miles 有乜好推介?
咁多學生哥

我都唔明點解學生可以有咁多錢去買野
仲可以成身十幾廿張卡

迎新最抵SC
冇迎新就東亞
咁多學生哥

仲可以成身十幾廿張卡

我個時得張Hang sang M power

就咁睇無咩用
又換唔到里數

除左張卡夠黑
無咩意欲去申請

不過手上無visa

Hsbc vs好過
咁多學生哥

仲可以成身十幾廿張卡

我個時得張Hang sang M power

可能人地有父幹呢

幾錢人工
八仔增值用One+食1%,1個月執20蚊
儲miles成家學費保費網上繳費用曬EYE卡,其他消費all in DBS Black World Master,目標grad前換到張飛南美嘅機票

食唔到唔同卡既迎新有d難喎
讀緊書

cx elite
hsbc 鑽石銀聯
大新one+
compass visa
enjoy

主要草里數
張cx elite 開左3個月都唔夠 已經簽左十幾萬 就黎有兩張日本機票

黎緊想申請 dbs black ae gold charge card
讀緊書

cx elite
hsbc 鑽石銀聯
大新one+
compass visa
enjoy

主要草里數
張cx elite 開左3個月都唔夠 已經簽左十幾萬 就黎有兩張日本機票

黎緊想申請 dbs black ae gold charge card

點解學生會簽十幾萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞