【四月新番】馬娘Pretty Derby/ウマ娘 プリティーダービー (第二場)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike

STAFF
原作:Cygames
監督:及川啟
副監督:太田知章
系列構成:石原章弘(Cygames)、杉浦理史
角色設計、總作畫監督:椛島洋介
美術:草薙
攝影監督:並木智
色彩設計:中野尚美
3D監督:市川元成
編輯:高橋步
音樂:UTAMARO movement
音樂監製:岩代太郎
音樂製作:Lantis
音響監督:森田祐一
音響製作:HALF H·P STUDIO
動畫製作:P.A.WORKS
CAST
Special Week(特別周):和氣杏未
Silence Suzuka(無聲鈴鹿):高野麻里佳
Tokai Teio(東海帝皇):Machico
Vodka(伏特加):大橋彩香
Daiwa Scarlet(大和赤驥):木村千咲
Gold Ship(黃金船):上田瞳
Mejiro McQueen(目白麥昆):大西沙織
El Condor Pasa(神鷹):高橋未奈美
Grass Wonder(草上飛):前田玲奈
Seiun Sky(星雲天空):鬼頭明里
Haru Urara(春麗):首藤志奈
駿川手綱:藤井雪代
訓練員:沖野晃司
東條花:豐口惠美

片頭曲(OP)

Make Debut!
歌:特別周(CV.和氣杏未)、無聲鈴鹿(CV.高野麻里佳)、東海帝皇(CV.Machico)、伏特加(CV.大橋彩香)、大和赤驥(CV.木村千咲)、黃金船(CV.上田瞳)、目白麥昆(CV.大西沙織)
片尾曲(ED)

グロウアップ・シャイン!
歌:特別周(CV.和氣杏未)、無聲鈴鹿(CV.高野麻里佳)、東海帝皇(CV.Machico)、伏特加(CV.大橋彩香)、大和赤驥(CV.木村千咲)、黃金船(CV.上田瞳)、目白麥昆(CV.大西沙織)
TOKYO MX、BS11:4月1日より毎週日曜日24:00~
関西テレビ:4月1日より毎週日曜日25:55~
サガテレビ:4月2日より毎週月曜日25:25~(初回のみ25:45~)
AT-X:4月2日より毎週月曜日23:30~
リピート放送 毎週水曜日15:00~/毎週土曜日7:00~

初回は1時間放送(1話・2話放送)
賽事回顧(過往post)

【四月新番】馬娘Pretty Derby/ウマ娘 プリティーダービー
https://lihkg.com/thread/613198
留名觀賽
本季黑馬
等左好耐仲未有東海帝皇唱K長loop版
今次真係馬
nico有人整左
估唔到咁多人因為有睇馬先睇依套

依度有無人係無睇馬?
睇完之後會唔會揾返佢地啲資料

本身冇睇開 睇完之後產生興趣
6月頭去日本或者會入馬場見識下
你去日本邊度
我可以幫下你
東京
其實做過下資料搜集 見到當日有安田紀念
不過下晝其他野搞可能睇唔切
安田有一隻香港馬跑
其實睇1,2場就走都得
本身淨係識大震撼果啲名馬
四月霸權
就係見咁啱有香港馬先想入去支持下
想買返隻starting gate 01但amazon冇貨,hmv運費又貴啲
東京競馬場有埋博物館都可以行個圈
等多陣先囉
我唔信佢唔翻貨
呢隻咁舊未必有
睇返紀錄17年12月之後已經開始冇
應該要等佢出類似呢隻咁主角群角色歌合集
https://www.amazon.co.jp/IDOLM-CINDERELLA-GIRLS-ANIMATION-PROJECT/dp/B00QEMQE1C/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1526012535&sr=8-1&keywords=animation+project+00
想買返隻starting gate 01但amazon冇貨,hmv運費又貴啲
等多陣先囉
我唔信佢唔翻貨
呢隻咁舊未必有
睇返紀錄16年12月之後已經開始冇
應該要等佢出類似呢隻咁主角群角色歌合集
https://www.amazon.co.jp/IDOLM-CINDERELLA-GIRLS-ANIMATION-PROJECT/dp/B00QEMQE1C/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1526012535&sr=8-1&keywords=animation+project+00
02都有翻貨
01無都幾奇怪
唔食住動畫個勢

【アニサマ2018出走者追加発表】
8/25(土):ウマ娘 プリティーダービー #anisama
唔知會唔會唱うまぴょい (初期pv個首)
岩岩聽完電台節目
班staff原來有諗過Suzuka以破紀錄時間贏
不過好快ban左
同埋抬腳個段既來源真係來至99年既美國兩冠馬Charismatic

Suzuka聲優講番起配完音之後既事講講下喊左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞