已 All in 1137 (4)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
大市升你竟然倒跌

第一城開第二間O2O
係咪咁好生意丫
早知3.1X走哂佢先
有早知5蚊個陣就走曬啦
早知3.1X走哂佢先

幾仙就叫哂救命
叫左你地唔好買又唔聽
第一城開第二間O2O
係咪咁好生意丫

3.1X啦而家
走啦你
從來都係睇11.37
hktvmall 3週年啦
【信報財經新聞】香港電視(01137)主席王維基出席香港零售高峰會時表示,香港有720萬人口,網上購買日常生活用品已成為趨勢,預計5至8年後,約有30%至40%的網下消費轉至網上,特別是日常用品及大眾化用品,消費者會選擇在網上購買,而作為零售商要考慮日後是否再開店舖,生意能夠支持到300至400間店舖營運。

他表示,以前公司每日輸100萬元,其後輸80萬元,現時已「輸少咗」,每日輸50萬元,又指出網上及線下零售對決,3年後會定勝負。

另外,香港電視的HKTV mall感謝祭於本周一開始,會後他表示,感謝祭銷售理想,首日已爆單,而今日瀏覽人數曾高達7000人
年蝕2億
睇死D撚樣又話坐多陣睇多陣先
之後穿3又喊晒口

呢D人炒咩股票都注定死
一年蝕2 億有幾多。 又唔見佢跌返$2.2 -1.9
條仆街維基成日出口術。 講少幾句
其實我近排用,發現佢而家幫d 廠/代直接出貨

Huggies, Philips...

再唔係第三,四手貨

實體零售店真係開始比佢搞到有衝擊

網上購物一定係大勢,你睇下自己同朋友就知

不過跑出既係唔係1137就唔知啦
其實我近排用,發現佢而家幫d 廠/代代理直接出貨

再唔係第三,四手貨

咪吹水, 成副身家入一手?
銅鑼灣大把咭鋪 慢慢等大家租
鋪租係咁升
賺得多都倒蝕
但HKTV O2O唔係開係人流旺既貴鋪
加上唔係同人合作唔驚冇左據點
就好似順豐個d點咁
同埋佢送貨既車倉人電油個d升幅唔會勁過鋪租
再加埋今年搞好既自動化
真係有得搞
問題係要時間

再唔係第三,四手貨

鋪租係咁升
賺得多都倒蝕
就好似順豐個d點咁
再加埋今年搞好既自動化
真係有得搞
問題係要時間

hktv 公布收支平衡個一日,應該爆升到仆街
不過唔知幾時
就快 發達最後機會
呢排我都賺夠 想比其他人賺下
有錢大家搵
利申all in

再唔係第三,四手貨

鋪租係咁升
賺得多都倒蝕
就好似順豐個d點咁
再加埋今年搞好既自動化
真係有得搞
問題係要時間

hktv 公布收支平衡個一日,應該爆升到仆街
不過唔知幾時

其實好定唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞