[A/I] 黒の騎士団 Knights Chronicle (4) 妖精的尾巴 Fairy Tail 大合作!

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

Knights Chronicle 收集黑騎/白騎之旅

AN: http://apps.qoo-app.com/app/4811
IOS: http://appsto.re/jp/CtBI4.i

角色評價網
http://altema.jp/knights-chronicle/risemara

有咩角色?

遊戲改左版。依家好好玩。又有團戰,netmarble好有心搞活動。今日有剛之練金術師嘅合作。睇片:https://twitter.com/twitter/statuses/953560150802968576

1. 點為之首抽?
打完教學關拉流星係第一抽, 唔鍾意可以再抽,唔駛重刷。之後改完名入去打一場主線有得係信箱拎200石玩10抽。

2. 無五星開唔開得局?
開得。只要係抽到勁角色(睇評價網), 或者有靚囡囡就開得。要升6*唔難。
首抽建議: 黑騎/白騎去馬, 無就要光系枕頭女/光系功夫男。Altema評價網有其他recommendation. SSR/SR就可以。

3. 第一次10抽會唔會出黑騎/白騎騎?
白騎會。但不論抽第幾次機率都極低。黑騎唔會係首抽出現。

4. 角色skill level up 點玩?
角色skill可以level up, 食返相同角色或Luna都得。建議先升上6星先食,成功率會100%。

5. 角色進化點玩?

4星角,要用4隻廢4星進化, max level 30
5星角,要用5隻廢5星進化, max level 40
6星角,要用廢6星限界突破先上到level 60。

所有角色都可以上到6星同埋level 60。而且同一角色第一次max level (4/5/6星), 都會送少少石。
6. 角色點先可以rank up變紫星?

要打公會任務打水晶 同埋 用任何6星lv1嘅降臨角色。請注意公會要求打咩區域, 每日得3次機會。

7. 每日必做動作
公會出席(7萬+錢), 指名手配(10萬+錢), 成長mission, 每日mission, 每日3次嘅公會任務, 每日3次嘅冥界, 9pm HKT 公會搶點爭奪戰

每星期日11pm Arena 同 塔 都會reset
我建議大家都打下,因為獎品好豐富。塔清咗有100石,arena就愈高分愈多石。

每日11pm-12pm, 6pm-8pm 都有co-op降臨。

新手,如果你得1隻勁嘅,可以join入去等人carry。 但唔建議新手打4星降臨,因為真係好難。

8. 公會任務:

每日得3次機會。問下公會要打咩區域, 打完有rank up用嘅水晶做獎勵。

9. 公會搶點爭奪戰:
公會: Phoenix

大家每日HK 9:00pm 至 9:30pm 都有搶點爭奪戰。到時請online幫手搶點。

新手可以打20 to 25分嘅據點。高手打40分以上。

按右下角:

10. 降臨時間表邊度有?
主畫面banner有(紅框)

少少新手初期流程建議

1. 首抽SSR雙劍或洛克人起手,不建議首抽大隻佬再等轉生,下面會解釋
2. 衝主線,只有角色無死就會拎3星,睇番攻略網評分執番D勁既R/SR出黎
(開到第二章就有auto制,基本上keep住滿Lv隊,低難度係無腦碌過)
3. 先進隻SSR上6星
4. 跟住右上角個「任務日記」做
5. 無體力就衝主線,衝主線=回體
6. 開左「時空之龜裂」就打15層拎大隻佬,拎完大隻佬睇下自己有幾多聖水,有體力就打聖水關儲夠可以轉生為止,轉生所係自己條村左上角,留意轉生係無限輪迴,4隻SSR隨機出一隻,有機會出番自己有既SSR或者大隻佬(當然可以唔轉繼續用大隻佬)
7. 虹之聖水可以係條村既研究所用其他屬性聖水換,研究所係中下位置
8. 無體力就衝主線,衝主線=回體
9. 一開Arena可以開始打,一開始auto都打得贏,之後去到戰鬥力20000左右會卡一卡
10. 開始儲石抽卡,第一次將垃圾4星R升到滿Lv送6石(5星8石/6星10石),升完先好用黎做進化肥料,每日得5次打經驗肥料既機會,可以搵一日全部經驗肥都用黎升垃圾,應該可以一野拎到幾百石
11. 目前黎講就抽鋼鍊pool,抽到step5保底送SSR(姚林or上尉),可以抽到step7再保底,有又出番一隻既風險
12. 無體力就衝主線,衝主線=回體

做哂以上流程,手上起碼有3隻SSR,戰鬥力都上到3萬左右,可以開始研究下符文/砌陣容/玩Arena/衝埋round2既「時空之龜裂」/限界突破/打降臨

Template: http://goo.gl/pi7hZr
嘩。fatwest隻Kane已經rank 2
隻game真心好玩,又大方。

新手,依家log in有石送。大家一齊玩
頂 30抽1SSR 納兹
又想迫害我
https://altema.jp/knights-chronicle/chara/486

92分。可以用嚟剋女火龍啲火炎。
要3隻嚟學影分身咩
不過今次妖尾啲角色好似都偏低分
89分都有
升rank3要2隻sr降臨
打水槍降臨boss有咩技巧?
一低血俾佢係咁出技
公會仲有冇位收人?
RANK 151 長玩
跟開個日本會 冇咩人玩 想走
留個位 我就走
邊隻水槍

呢隻?

無記錯召喚咗2隻小怪就會放技加連續攻擊機率
4隻就一定放技

留技大約45000血嗰時 一舖清佢袋
Sr先易出
r打咗6次一隻都無

定係呢隻
呢隻
煩到仆街
死左次冇左個ticket
唔記得 我好似用

都係大約40000血左右就放大清佢袋
你要用佢有加成嘅角。
實有。一兩日我就清一d 2日冇online嘅人。
好想要最左嗰隻
我諗緊爆唔爆佢技
PvP應top 5?
因為佢解buff
我隻kane經常俾佢踢死
咁我入得同你講聲
公會仲有無位

119 rank 之前啲post都有留過名

而家個日本公會有一半人都唔active
Phoenix, 你search吓,我睡先
今次換野係咪集中換徽章就OK
一日打1-2隻女王返嚟, 兩星期就爆到技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞