外置顯示卡

38 回覆
0 Like 0 Dislike
有冇巴打用過外置顯示卡
效果係唔係同枱機有得比?
會唔會過熱?
你去youtube搵下,有唔少測試片
效果打個折就一定會
同埋條TB3線唔可以太長
其實如果你用egpu最後都要接個mon=唔郁得
咁你不如等gpu個價回落砌部機仲抵,同樣價錢多部電腦又高啲效能
(如果你買aorus果隻帶住周圍去就當我冇講過)
留意左好耐
但好似冇乜結論 同埋唔普及
我有部macbook 同 Desktop 所以想試下外置GPU
慣左macbook 黎執相同片
有冇好啲既建議
有錢嘅話你可以試下嘅
Akitio node/node pro 都可以
執相執片嘅唔要咁多port位咪node囉,不過好似有啲大卡放唔入,你自己睇下啦
Gpu就豐儉由人啦 mbp13應該rx580 /1070都開始cpu bottleneck,用唔盡

(利伸之前用緊Razer core v1(rx480)+ razer blade stealth,而家係core加xps13主要打機,好後悔買razer 咁大舊又重嘅電子垃圾,早知買aorus)
唔該哂巴打!本身有1060 應該唔到bottleneck
買個方便 加速下都好
Thunderbolt 3
Mac OS就算有external gpu都打唔到機啦
我有用1080ti 加imac 27"/macbook pro 打PUBG
我都研究過會跌幾多效能,不過我真係唔想砌多部機放起屋企又冇用
有2個方法既,一係bootcamp, 一係用cloud gaming
MacBook 定 MacBook Pro 呀?
淘左

等緊集運

聽講係卡既7-80%
眼殘睇漏眼 ,MacBook冇TB3喎, 果個type C頭嚟
13" Touch Bar
唔好意思 無打到
巴打部macbook 打機會唔會好熱?
設計好似唔預你長期full load..

我都係諗住剪片執相快D
希望佢keep 住70度樓下
買個盒 仲要效能8折
其實都幾貴
1070 變 1060 咁,仲要加錢
用緊aorus果隻
Mbp唔覺熱可能我玩啲game需求低/egpu 未夠快
熱 但唔會辣手,可以接受
買張vega 殺曬
我都想買多部,15吋好重
巴打咁豪爽嘅
我做野用 自己公司買翻比自己
我都等緊新macbook

我係apple 既dead-hard fans
你買power fan 處理器 ram 機箱 mother board唔係錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞