屌你老母陳茂波 你瞓撚醒未呀?

300 回覆
3349 Like 62 Dislike
講出心聲
祝呃fg 撚死全家
申利 夾心
拎綜援 op廿蚊入場
生日唔洗錢
點解仲要派飛?
有得去OP
你唔係當佢上左位就會為香港著想呀嘛?
之前一直都唔比佢做財爺 做左你會覺得佢變好咩
Same
你班撚樣唔係支持退稅咩 依家退又屌哂老母
屌你老母 政府都唔知點樣審批
明明唔窮都有full grant 仲要日撚日曬命唔駛做政府派錢俾佢駛
你都on9, 自己唔拎資助,就係到葡萄個啲拎資助既人生活舒服過你, 講到自己有幾慘幾慘。 定係屋企人有咁上下資產,有層樓係手所以申請唔到?

拎左 loan 銀行多錢係正常,不過要啲錢要還嫁
啲人拎 loan 筆錢去玩,先洗未來錢又同你講咩
on9
派$2000俾班攞grant loan既大學生
依家一個攞full grant full loan既大學生,grant嗰到政府已經幫佢俾錢讀書,1年學費4萬,4年已經16萬喇屌

姐係已經每個送咗16萬喇,係16萬呀仆街
仲有loan, 每年又俾一大舊錢個大學生做生活費,又超低息又畢業先計

點撚解仲要派$2000俾佢地去吃喝玩樂??陳茂波你係咪用個閪嚟諗野架??

我幾個fd攞full grant full loan銀行仲有錢過我呀,日撚日去reu拍拖食乜柒好閪,成日買新衫新波鞋玩相機玩headphone,手機就用iphone8/X,隔唔中就去下旅行食放假又去旅行,又唔撚洗返pt

我?係呀老豆老母幫我交學費,咁又點?我想講我屋企未有錢到每年4萬蚊當碎銀喎 老豆老母覺得自己負擔到,有手有腳唔洗政府幫,唔想浪費資源,所以就唔搞grant loan嗰啲野,搞到平時就要慳得就慳,好日都唔出街食飯,對上嗰次去旅行仲要係中學三年級去秦國

仲有平時啲生活費,邊撚個俾生活費我呀?唔通咁撚大個仔仲攤大手板問屋企人拎呀?我自己返pt賺架屌 憑乜撚野班友好食懶做 而我就要辛辛苦苦自己做飲食賺生活費俾自己用?

講明先,唔係想一竹篙打一船人,當然唔排除有人真係好撚窮,好需要呢啲資助,同埋呢$2000派俾佢對佢成個屋企都好有幫助,但咁啱既係我身邊幾個攞full grant full loan既fd一啲都唔等錢洗

根本係香港地你愈老實就愈蝕底。
呀,仲有,記得係香港你一係就做冇良心既有錢佬,做唔到?咁就要做個好撚窮既仆街喇 千奇唔好諗住老老實實做夾心階層呀好撚慘嫁屌你老母

好撚嬲,有啲長,sor9

講到d loan 係冇代價咁 屌你要還架
咁係咪我賣撚咗層樓政府會俾公屋我住?
唔通full grant撚除咗學費仲有生活津貼有關愛基金住hall有津貼仲可以照拎車船津貼去exchange有資助又同你講咩
講真 人人派六千都會有人屌益埋d廢老云云
派二千比grant loan學生,班冇apply既又眼紅
咁屌你老味你冇apply就冇apply架啦,你冇錢窮又唔申請係你有骨氣唔想靠正苦呀嘛
咁你咁有骨氣
就食得鹹魚抵得渴咪撚怨啦
講真你屋企係有錢都唔會介意個二千啦
二千咋大佬,番幾日pt都有啦,唔講以為派兩皮
之前派幾皮比班讀唔到書既又唔見你屌
都唔知嬲what
利申:冇grant loan但唔知你地有咩好眼紅
其實佢好似之前咁每人派六千咪公平
而家比得一班人 另一班又冇著數 肯定有人嬲
真係好冇政治意識
係扲grant loan班所謂窮人 串番啲冇拎嘅人
一文兩用,樓主刷存在感係得既
仲有,NGO好似久唔久有飛派比佢哋,家陣仲要再送飛比佢哋,去到唔去……
呢個劏房波真係好離地
唯一方法就係推翻個政府先有用
can't agger more
支持請去濕柒公園$15一個人又慳番筆又有教育意義
拜到明係到收買班大學生 仲有好多支那大學生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞