IT界: Server, Network, Support, Voice 請進(3)

276 回覆
2 Like 1 Dislike
舊post 沉左
舊post 沉左

恭喜發財
原來infra 唔算IT

之前入另一post 全部P仔黎...

係 無謂搞串party
自己圍爐算

唔怪得話香港IT已死
如果年半SI 經驗
Pass 左CISSP CISA CCNP
想搵Security 工
可以叫幾多
而家計埋 bonus 平均一個月先得 18k 左右

係 無謂搞串party
自己圍爐算

唔怪得話香港IT已死

兩個field差咁遠 點一齊討論
如果年半SI 經驗
Pass 左CISSP CISA CCNP
想搵Security 工
可以叫幾多
而家計埋 bonus 平均一個月先得 18k 左右

巴打咁勁 用左幾耐考齊佢
低技術support仔 18K 留名
幾年經
5年
係到問下server撚
window ad user login個password比新user第一次login改完 (好多user都係就咁改數字)
佢地聽日又唔記得左
我幫佢reset+第一次登入改密碼佢地又想用數字會彈唔得話不符合要求
結果我要問佢拎個pw用admin係server到改先得, 是咪觸發左server某d security policy
it未又係喺度同行笑同行
做programmer 都可以笑人做support
做infra直頭無人提 無人定到位係咩工種
咁infra轉去做電器維修算唔算轉行
係DC改password可以唔跟policy
有無計將policy set到低d 玩左server只係幾個月
係到問下server撚
window ad user login個password比新user第一次login改完 (好多user都係就咁改數字)
佢地聽日又唔記得左
我幫佢reset+第一次登入改密碼佢地又想用數字會彈唔得話不符合要求
結果我要問佢拎個pw用admin係server到改先得, 是咪觸發左server某d security policy

你叫佢抄低啦
有無巴打做過 pccw sol 入面既 system admin ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞