最近CCTVB新聞台興播俄羅斯新聞

82 回覆
182 Like 4 Dislike
仲有成日吹奏北泡隊垃圾
之前咪有人講左
cctvb請人係睇樣 咩test都無
見得唔好但個樣得就照請
話入面男淫女猖真係無講錯

cable now 果d interview要考試又重語文能力
拉布一定擺頭位, 而且詳細報導
我諗你係講呢篇:
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20150521/53737551

以上係講各台點in主播。不過google過一下,冇乜報道講係各台點in記者,呢樣我好有興趣知。
仆你個街,年初工播支那唔知邊個城市有人醉駕 關我撚事咩。
有少少專業操守果D記者編輯,
暗角7警新聞果期已經俾人掃走左,
淨返班人真係賤過做雞
最近依2年TVB新聞好興報中國D芝麻綠豆野
大事冇好野
中華掠影係重災區,例如2017年2月11日嘅報道:
有個小朋友掛住玩唔記得上高鐵,獨自留月台。
父母捐小朋友器官
保護麋鹿
台灣有個一米蒸籠清蒸活海鮮

2016年9月9日
男人匿起ATM後面打劫被捕
12歲小朋友捐骨髓比媽媽
鼓勵藝術團體下鄉為農民表演

香港旅客取回遺留的士現金
貓咪豪宅供不應求
冰花男孩去北京3日

去CCTVB網頁你會見到更多芝麻綠豆新聞

永遠無source, 隨時自己新聞部老作, 又唔使上身又可以扮有料到咁

呢啲野最無營養, 唯一有價值係訓練自已唔好俾人呃

所以有人笑所謂有分析認為係唔係『袁志偉/環球時報/人民日報認為』。
仲有而家唔知點解好興用『據了解』呢三隻字,唔只係CCTVB。
無論歐美日韓做d咩都係為左制肘中國

早兩日先有on9親戚望住電視好撚自豪話「大家都驚左中國」 笑到
CCTVB特色
影視台:34C女主播討論區
講講下俄佬畀人驗到
跟住就報埋日本都有人因為服用禁藥 dq
好似講緊 “拿你睇 日本都一鳩樣呀” 咁
頭先個播導員話冰壺無咩禁藥食, 唔駛食禁藥

咩叫播導員?
想打記者但俾TVB影響左個腦電波
有一次係日本政府宣傳海報主角用左中國人, 呢o的雞毛蒜皮花邊野都報
垃圾台
之前唔覺意睇到cctbb 新聞 竟然話中國隊輸左好慘呀 咁
分析指有關人士透露,全體cctvb 人員進行不實採訪全家或會生癌。有評論認為,當中涉及中美外交角力,新聞部全體死絕的話,中國將可能成最大嬴家。
就係俾呢o的廢老廢中睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞