其實點解泛民每年都反對財政預算案派錢

34 回覆
53 Like 6 Dislike
今年林鄭呢條八婆放風話可能會派錢,呢班泛民政棍搵十皮一個月刮刮埋埋咁多民脂民膏就話反對派錢,自己就幾幢物業就有得退稅退差餉,咁就叫為民請命,我屌你呀?

根本大多數香港人支持派錢,偏偏你班泛民政棍對著幹,今時今日仲盲目支持泛民的人就係仆街冚家剷!
你唔應該問泛民點解反對
你應該問建制點解反對
明明一派錢香港就可以即刻變澳門咁穩定太平
平心而論 真心問 派錢真係可以解決到問題? 我成日覺得派錢就好似治標不治本咁 係令到班香港人開心啲啲
但長遠嚟講其實搞好啲醫療唔係更加好咩
如果777話派錢,建制會歸位啦
年年網上投票同東張西望投票都係大比數贊成派錢
但年年泛民都老屈民意反對派錢
因為派錢會養出更多港豬? 而且亦對大家長遠未來毫無益處
咁點解派左錢就唔可以搞醫療?
屌你老母你講野咁撚官腔你唔撚去做政府真係曬撚左你啦
明明泛民反對既動機已經好撚明顯,唔撚洗畫出腸下話
成個香港得建制派可以藉派錢得到好處,你係唔係應該問建制點解唔支持?
仲有,為個人利益投泛民已經係超錯,泛民主打犧牲自己果邊既人去感化世人
你要為個人利益你應該要投建制或熱狗城邦呢類本土
魚與熊掌不可兼得,又要反政府,又想政府派錢,唔好咁柒啦好嗎?
https://youtu.be/ktAyGZoqeg0

我唔話咩黃絲盲粉喇!大家聽返昨晚亭利同林匡正點樣屌泛民

利申:毓民死忠,但都聽埋mihk
退稅退成$20000,退差餉退一年$8000,畀有收入有資產人士就得

派錢每人幾千蚊就話唔得,要用得其所

乜撚野邏輯
平心論你老母閪, 講到唔派錢政府就會撥去搞醫療咁, 我諗全世界係得香港人連政府派錢都要幫政府慳, 痴撚線屌你老母
咪就係郭包皮呢件垃撚圾咁講囉:唔支持派錢,要搞好醫療,要全民退保。
只係爭取全民退保咁多年都唔成功就咪撚笑死人啦!派左錢就唔可以搞好醫療?乜撚野邏輯呀?
五毛羅拔利雲度夫斯基

理論上泛民支持派錢,係可以爭取到選票,但就要犧牲遊行示威囉
好似澳門咁以後吹雞得20人出黎囉
就係咁簡單
如果下下聽網台當攻略,咁你個人都幾蠢下
曾經99%反對派網台都吹噓習近平係明君係好人
燒山分析bitcoin 唔會收皮
你唔係真係信下話?

啤梨晚報唯一好既地方就係幫你監察泛民,同埋唔會好似d泛民陰謀論專家一年365日都屈9人係鬼
但要佢地諗方法救港其實佢地諗唔到
因為留返D錢去起大白象
四大地產商手持咁多單位,咁退法已經發發啦屌!
跟住泛民於議會扮反對,收工,最黑暗的一天,出糧
退稅就夠
點解要派畀新移民支那人 ?
派曬d錢,仲係邊度搵錢送俾大陸
唔通聽主流商台tvb會變醒唔會蠢?
呀!仲有D100廢老台,明白
啤梨晚報最柒既地方就係口同心唔協調
D主持成日口講玩焦土, 但個心跟本唔撚想焦土, 反而更想香港穩定太平
你係真係想焦土就反派錢
令香港民怨沸騰, 無法疏導
派完錢疏導完民怨仲點撚樣沸騰呀
玩焦土投建制
係因為D人覺得建制派衰撚過泛民

如果你覺得泛民衰撚過建制派
咁玩焦土就係要投泛民

就係咁簡單
問得呢d點解唔派錢都無乜腦只顧一刹那享樂
所以班藍屍咪咁鐘意投建制派,有蛇齋餅糭就ok
昨晚節目引述泛民反對派錢,但777話派錢的話就唔反對,好明顯戴哂頭盔啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞