【認真】DSE雞召集所有IVE IT仔

18 回覆
0 Like 0 Dislike
小弟住天水圍,對Info security 極有興趣
目前得柴灣有開科
返放學由天水圍去柴灣來回四個鐘車程
多多命都唔夠玩
有冇師兄分享下心得
住得遠係點返學
另外應唔應該報Software engineering? 做比人壓榨成渣嘅IT狗
係學校紮營
唔好報,仲慘過你返柴灣
唔好報,仲慘過你返柴灣

點解嘅
荃灣返柴灣都就來死,仲同我講天水圍?
830堂你唔通堂堂走堂咩?
se冇點講secu既野 program為主
利申:se畢業生
info security教嘅野其實係兩頭唔到岸
利申:讀過
咁快諗ive做乜柒
温書喇dse雞
荃灣返柴灣都就來死,仲同我講天水圍?
830堂你唔通堂堂走堂咩?

所以就真係要睇下回報大唔大......
而且我都唔覺得捱到兩年咁chur嘅生活
目前得柴灣有開科
多多命都唔夠玩
有冇師兄分享下心得
住得遠係點返學
另外應唔應該報Software engineering? 做比人壓榨成渣嘅IT狗

大學it科收唔高分 點解唔入u?
se冇點講secu既野 program為主
利申:se畢業生

我se畢左業,人地問我主要學咩,我都答唔出

好雜,咩都加少少咁
目前得柴灣有開科
多多命都唔夠玩
有冇師兄分享下心得
住得遠係點返學

大學it科收唔高分 點解唔入u?

因為我覺得我中文通識合格都有啲危險
而且其他elective都唔叫好出色
痴撚線 天水圍返柴灣 傻撚咗呀

係,我真係傻撚左
頭一星期你有團火無問題
一兩個月之後你都堅持到既話我切柒
曾經既ive仔讀完u做緊野年幾

可以同你講

1. ive 和u教到既都係programming+network command, 其他既都係無乜用

2. 唔好做IT

3. 唔好做IT

...

總之做IT會後悔, 你要興趣既野你自己做份牛工再研究仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞